Iggy Pop proslavio 72. rođendan u svom stilu

Rock legenda i “Kum punka”, kako ga se često oslovljava, i dalje je kraj pozornica, a njegovi energični i beskompromisni nastupi debelo su iznad standarda koje očekujete od ljudi u sedamdesetim godinama.

Neslomljivi Iggy Pop (72) sa svojim je bendom The Stooges počeo svirati još krajem 60-ih, a danas je na pozornici u boljoj formi od mnogih dvostruko mlađih kolega.

Na Uskrs je proslavio i 72. rođendan, a učinio je to u atmosferi koja mu najviše odgovara, na vlastitom koncertu u Melbourneu. Tamo je ponovno pjevao iz petnih žila, skakao, spuštao se u publiku, a sve naravno bez majice. Teško je uopće sjetiti se kad smo ovog rock “djedicu” posljednji put mogli vidjeti na nastupu odjevenog, a njegov goli torzo jedna je od prvih i najprepoznatljivijih asocijacija na rock’n’roll posljednjih 50 godina.

Iako iza sebe ima dugovječnu karijeru te je, čini se, i dalje u zavidnoj fizičkoj spremi, nije tajna kako je Iggy velik dio života muku mučio s ovisnošću, o kojoj je u više navrata otvoreno govorio, prenose 24sata.hr.

Propustio sam jako puno stvari u životu jer sam bio konstantno drogiran i to je nešto zbog čega sam kasnije požalio. Ne žalim zbog nečeg lošeg što sam u takvom stanju napravio, samo zbog stvari koje zbog ovisnosti nisam napravio. Volio bih da sam bio prisebniji i da sam mogao pružiti više svom ocu kad je bio star i na odlasku, bio je iskren pjevač u intervjuu za Daily Mail prije dvije godine, a danas, kako tvrdi, voli tek popiti koju čašicu vina.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.