Identificirane četiri žrtve ratnih zločina s područja Bugojna – Jabuka.tv

Identificirane četiri žrtve ratnih zločina s područja Bugojna

Na lokaciji Gradskog groblja Praulje u Travniku vrši se konačna identifikacija žrtava ratnih zločina sa područja Bugojna, nestalih 1993. godine, koje su ekshumirane prošle godine na lokalitetu Rostova.

Izvršenom DNK analizom i sudsko-medicinskom obradom pronađenih posmrtnih ostataka, utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima žrtava – Dragana Miličevića, Zorana Galića, Frane Jezidžića i Ante Markulja.

Na mjestu događaja nalaze se predstavnici obitelji nestalih kao i pravni zastupnik oštećenih koji će, u skladu s procedurom, biti upoznati o rezultatima identifikacije.

Uz istražitelja Posebnog odjela za ratne zločine, na lokalitetu identifikacije nalaze se i predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih (ICMP), kao i policijski djelatnici MUP-a Srednjobosanske županije.

Predstavnici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine sudjeluju u procesima, ekshumacija, traženja nestalih i identifikacija na lokacijama diljem Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz te institucije.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • Naravno, s ovim zločinima “armija pih”, Alija Izetbegović, Sakib Mahmuljin, Dževad Mlaćžo, Selmo Cikotić, Šefik Džaferović itd nemaju ništa. To su Hrvati učinili sami sebi. Je li tako, reci prknasta Bisera Turković.

 • Kosti govore istinitu povijest. Muslimani su napadali Hrvate sa svih strana pa i u Ahmicima, bili smo u okruzenju, armija nije smjela ništa Srbima i okrenuli se uzimati hrvatska podrucja. Istrijebili su i raselili 400 tisuća Hrvata. Hrvati se ne vracaju a zna se zašto, pa zbog svirepih zlocina mudzahedinskih i tko bi se htio vratiti, samo luđak. Gdje je bio HVO i HRVATSKA REPUBLIKA HERCEG BOSNA tu su prezivjeli Hrvati. Ostalo je izgubljeno zauvijek. Koga je zmija klala i gušterice se boji. To vam je tako. Svako stoljece Hrvatska sve manja i jos licemjeri nas prikazuju zlocincima zahvaljujuci nakaradnim svjetskim sudovima. Devedesetih je Milosevicu rečeno..dajemo ti tri mjeseca da rijesis situaciju,…kako rijesis..je li kao zlocinac krepotina Tito što je 45.pobio Hrvate da bi opstala jugoslavija. Svi takvi nose na rukama krv Hrvata i gorit ce u paklu sigurno u englezi i svi koji su znali što se događa i nisu prstom mrdnuli. U Hrvatskoj su cuvali teroriste Srbe umjesto da štite Hrvatsku.

 • sto reci. na covjeka su u Suici u sred bijela dana nasrnuli lokalni muslimani jer je samo bio Hrvat. jer je kao on kriv i treba biti migrant. i jer su 92 bili ugorzeni. ali danasnja bahatost razotkriva nesto drugo.

 • Prije nas ubijali muslimani i cetnici sad domaci izdajnici. Od strane muslimana i cetnika ce se u buducnosti zaboraviti,a od strane tkz hrvatskih domoljub nece nikada!!! Eto vam hdz

 • Muslimani su zaštićeni u BiH kao što su to bili srbi i komunisti u Jugoslavji a i danas još u Hrvatskoj. Bez obzira šta urade, nisu krivi. Stvarno ne znam kud ovo vodi.

  • krivi su. Srbi potom muslimani. krivi ste. biti cete zajevke jer se zna sve. niste jos rekli ispriku. nikome. Dusane nisi covjek. nisi nikad ni bio. neces nit biti. gusite nas Hrvate. zelite nas unistiti i ne odustajete u tome. namecete stosta. traktore ste imali i gore ste zasluzili svi. Hrvati nisu slavenski narod. Hrvati su Hrvati. dobili su zemlju u 7 st. bez krvi. nakon toga dolaze Srbi da tu drzavu uniste, jalno. smjerano su zasli. osnivanjem srednjovjekovne Bosne su oteli Hrvatima zemlju. to je bio uljez nacin i radi toga ste dosli. to i bio cilj. potom dolaze drugi ugnjetavaci i pijavice. Turci, komunisti , itd., kada vrate Bosnu Hrvatima i Hrvatskoj onda ste OK. ne mozete protiv istine i da je nitko ne zna.

   • Svi slaveni su postali od hrvata. Najprije su bili hrvati pa onda slaveni. Slaveni nisu sami sebe tako nazvali nego su ih rimljani nazvali slavenima, zato što su mnogi među njima imali imena koja počinju ili završavaju na “slav”. Hrvati vrlo brzo mjenjaju svoje nazive tako što se nazivaju po rijekama, poljima, šumama, planinama i ostalim zemljopisnim nazivima. To znači da su i srbi postali od hrvata.

 • Hrvati i Srbi nisu braca. to su ulizicke stvari. Hrvati su poseban narod. htjeli su ih posrbiti. htjeli su ih poturciti. ne ide. i sada jos moraju vratiti Bosnu Hrvatima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.