Iako živi u Austriji, tvornicu izgradio u BiH, a sada treba još radnika

Poduzetnik Ajdin Karabeg, s adresom stanovanja u Austriji odlučio je još 2011. godine osnovati tvrtku Sika limarstvo d.o.o. u Sanskom Mostu, sa tada samo dva zaposlenika.

Tvrtka trenutno zapošljava 32 radnika, a nedavno je izgradila i novi objekt. Ove godine, zbog proširenja posla, imaju potrebu za još 20 radnika (zavarivača, bravara, CNC operatera kao i pomoćnih radnika) što je sigurno dobra vijest za sve one koji traže posao u tom kraju, piše Krajina.ba.

Poslujemo u dva poslovna objekta, novoizgrađeni poslovni objekt je za tvrtku Sika limarstvo doo bila velika investicija, ali ujedno i veliko rješenje proizvodnog prostora za budućnost tvrtke, kazao je Karabeg.

Cjelokupna proizvodnja namijenjena je izvozu u Austriju i Njemačku. Karabeg kaže kako se, vremenom, izgradnja ovakvog proizvodnog pogona pokazala kao potreba, a želja mu je bila da to bude baš u njegovom rodnom mjestu. U protekloj godini tvrtka Sika limarstvo d.o.o je uspješno završila projekt certifikacije, čime posjeduje tri certifikata koji su bili neophodni za proširenje poslovne suradnje.

Dodaje kako su njegova iskustva, kada je riječ o ulaganjima u BiH, pozitivna i da je naišao na dobar prijem kod javnosti i lokalnih vlasti. Uz to, Karabeg je 2018. osnovao drugu tvrtku koja se bavi laserskim rezanjem.

Novoosnovana tvrtka “Ferroplast Pro d.o.o.” također se nalazi u Sanskom Mostu. “Ferroplast Pro d.o.o.”, nije isključivo izvozno orijentirana tvrtka, vrši usluge rezanja pretežito domaćim tvrtkama i stanovništvu.

(www.jabuka.tv)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.