I Srbija osudila rusku invaziju na Ukrajinu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima u srijedu navečer povodom situacije u Ukrajini, a koja utječe i na ostatak svijeta.

Vrlo mi je bilo teško sistematizirati ono što sam htio kazati. Vjerojatno nikada teže i u najgorem raspoloženju se obraćam ljudima, kazao je Vučić na početku konferencije.

On je rekao da su se dogodile tektonske promjene na svjetskoj političkoj sceni i naglasio da se Srbija nalazi u izuzetno teškoj situaciji i da “danas postoji vrlo malo razumijevanja za poziciju Srbije bilo gdje u svijetu”, prenosi Blic.

U prethodnih 48 sati nisam obavještavao nikoga s kim smo sve razgovarali. Osobno sam razgovarao s predstavnicima EU, SAD-a, Ursulom von der Leyen, razmjenjivao poruke oko svih važnih pitanja: od našeg glasanja u UN-u do sankcija koje se uvode Ruskoj Federaciji. Srbija je suočena s nevjerojatnim pritiskom, naglasio je Vučić.

On je zahvalio predsjednicima Europske komisije i Europskog vijeća, kao i predstavnicima SAD-a, na korektnosti.

Srbija se danas pridružila osudi napada na Ukrajinu u Ujedinjenim narodima. Nismo to smjeli zbog povijesti prešutjeti. U tekstu se ne spominju bilo kakve sankcije, rekao je Vučić.

Podsjetimo, na hitnoj sjednici Ujedinjenih naroda, izglasana je rezolucija kojom se osuđuje ruska agresija nad Ukrajinom. Za je glasalo 141 država, protiv je bilo pet država, a suzdržano 35. Srbija je bila među državama koje su glasale “za”. “Za” je glasala i BiH.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

  • Dugo si sjedio na dvi stolice, krijući se iza bratske rusije, jeli ovo trenutak da se srbija pogleda u ogledalu , i vidi sve zlo koje su prouzročili i činili 90-ih u ime velike srbije. Potomci će vam snositi veliku odgovornost. Ovaj tekst nema za cilj da nekoga vrijeđa ili ponižava , ali sa prošlošću će se pojedini morat suočit.

  • Danas sam slusao pregled svjetske stampe o ratu u Ukrajini. Neki arapski list pise kako je Evropa bila pasivna kada su NATO i Amerika bombardovali arapske zemlje. Niko nije ni prstom mrdnuo, “a danas kad ginu djece i narod plavih ociju i plave kose, cijela Evropa se digla na noge, a kada su ginuo narod crne koce i tamne puti, u Evropi nije niko demonstrirao protiv rata”.

    • Ovdje su i jedni i drugi ” plave puti” kako ti kažeš, a što se tiče onih koje si naveo kao “crne puti” ja osobno ne djelim tako ljude . Alo zašto svi ti Afrikanci žele isključivo u Njemačku? Pa zar im nisu bliskije zemlje poput Kuvajta Emirata Katara i sl.

      • A, sta kaze Milanovic? Samo prije dvadesetak dana najcrnje rijrci o BiH, o nemogucoj zemlji, o samunu i parfemu, a juce poziva EU da ubrza prijem BH u EU.

  • Pa zašto, dragi Aco? Kako!? Doduše, ima još nade bratstvu i jedinstvu. Nije sve (bilo) uzalud. Turska i Kina (s. Koreja također) nisu uvele sankcije Majci Rusiji, pa bi mogao biti jedan vrlo dobar sajam gospodarstva, i ne samo gospodarstva, i ne samo sajam, da načine jedinstveno bratski narodi, odnosno njihove drage i legitimne vođe, na još uvijek neutralnom, slobodarskom, BH tlu. Ključni su strpljenje, nada, uvjerenost i nadasve ljubav.

  • Orbanova Nađarska zemlja Partner na mostarskom Sajmu ovoga leta, taj Događaj će još više učvrstiti sUvezništvo BRAĆE!!!

  • Ovo velike sile zavadjaju da pocme treci svjetski rat sa ciljem smanjivanja populacije ovo vode oni sto se brinu o nezagadjenju planete godinama pustaju otrove i vide slabi rezultati ovako ce im biti ucinkovitije

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.