I Google slijedi nepopularnu praksu Applea i Samsunga

Kompanija Google predstavila je telefon Google Pixel 5a 5G telefon. Pored predstavljanja ovog telefona, Google je iskoristio priliku i javnosti otkrio još neke detalje o nadolazećoj Google Pixel 6 seriji.

Google Pixel 6 serija bit će predstavljena na jesen ove godine, a uključivat će dva modela – Google Pixel 6 i Google Pixel 6 Pro.

Iako je Google nedavno ”ba pola” predstavio ove uređaje, službeno predstavljanje očekuje se na jesen ove godine. Google je tako otkrio izgled telefona, a malo je reći da je on unikatan, jer se zaista po svom dizajnu izdvaja od ostalih telefona. Otkriveno je i to da će telefoni dobiti veći senzor kamere, piše Bajtbox.com.

Sada je Google obavijestio javnost da ova dva pametna telefona neće biti isporučena s punjačem u kutiji. Google tako slijedi nepopularnu praksu Applea i Samsunga, koji svoje telefone isporučuju bez punjača u kutiji (Samsung to radi samo s uređajima visoke klase).

Tako će predstavljeni Google Pixel 5a biti posljednji Googleov telefon koji je isporučen s punjačem u kutiji.

Google je, pravdajući ovu odluku, naveo da većina ljudi ima USB-Type C priključak za punjenje, pa ga nema smisla više isporučivati kupcima, iako naravno Google nije naveo da ovaj potez uveliko štedi i novac kompanijama.

U svakom slučaju, još jedna kompanija kreće stopama Applea i Samsunga, što je svakako loša vijest. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se kineski proizvođači pametnih telefona, kao što su Xiaomi, Oppo, Huawei i drugi, krenuti ovim stopama, za što postoje realne šanse.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.