HŽRK Zrinjski sprema se za obranu titule

Aktualne prvakinje Bosne i Hercegovine, rukometašice mostarskog Zrinjskog, u pripremi su za novu sezonu od 5. kolovoza. Nakon fuzije s Kosačom ekipa trenutačno broji 32 rukometašice u igračkom kadru.

Dio njih će činiti prvi tim i predstavljati snage za obranu titule, dok će ostale djevojke kao Zrinjski II nastupati u Prvoj ligi FBiH s trenericom Radmilom Koprenom.

To su sve djevojke koje se dobro poznaju pa se već osjeti zajedništvo i da smo ekipa, a upravo kolektiv je najveće oružje u rukometu. Ivana Mlakić mi pomaže u radu s mlađim djevojkama. Otprilike se već zna prvi sastav ali će sve djevojke kroz pripreme dobiti šansu. Kroz prvenstvo ćemo dosta rotirati i sve će imati priliku nastupati”, kaže za Dnevni list trenerica prvog sastava, Ivana Džidić.

Ljetos su Plemkinje ipak ostale bez par važnih igračica koje su pronašle angažmane u Hrvatskoj. Andrea Prusina je otišla u Lokomotivu, Marija Boras u Split, a golmanica Blaženka Pandža nakon odličnih predstava u Challenge Cupu protiv Samobora upravo u ovaj klub.

S druge strane u sastav su dobile kompletnu jednu postavu talentiranih mladih igračica iz Kosače.

Ekipa dalje nastavlja s pripremama, a planirano je odigravanje još pet prijateljskih utakmica do početka prvenstva 7. rujna. Konkurencija za naslov prvaka bi ove sezone mogla biti slabija.

“Želimo ponoviti rezultat iz prošle godine, mislim da se možemo boriti za titulu. Najveći konkurenti će biti Mira, igrački i kadrovski ojačano Goražde, ali i Borac kojeg ne treba otpisati kao dugo godina najsupješniju bh. ekipu, iako su dosta oslabljene ovoga ljeta”, zaključila je Ivana Džidić za Dnevni list.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.