Husić gradi stadion za Slogu iz Siminog Hana vrijedan 22,5 milijuna maraka!

Predsjednik FK Sloga Simin Han Azmir Husić planira izgraditi stadion vrijedan više od 20 milijuna KM, a želja mu je da na tom stadionu jednog dana zaigra i nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za portal Klix.ba, Husić je dodao da “stadion ne pravi za momčad koja bi igrala Prvu ligu, nego grupnu fazu europskih natjecanja”.

Kada je ždrijeb u šesnaestini finala Kupa spojio Slogu i prvaka države Zrinjskog, apetiti su porasli. Sloga je kod kuće rezultatom 1:0 izbacila momčad koja je u prethodne dvije sezone dva puta osvojila naslov prvaka BiH.

“Sigurno da mi nismo koncentrirani na Kup, ali ne možete ostati ravnodušni kada je u pitanju jedan Zrinjski. Tada se probude želja i motiv tako da nije bilo drugog izbora osim da se odigra maksimalno ozbiljno” – kazao je Husić.

Momčad iz Siminog Hana je nakon sedam odigranih kola trećeplasirana na ljestvici Prve lige Federacije BiH. Upisala je pet pobjeda i dva poraza, oba u gostima od prvoplasirane dvije momčadi, Zvijezde iz Gradačca i Olimpika. Sve ispod osvajanja prvog mjesta na ljestvici i plasmana u Premijerligu bio bi totalni neuspjeh za Slogu.

“Ovu momčad i trenera poznajem te znam da mogu pružiti dobre partije kada im osigurate uvjete i sve ono što je potrebno. Kad smo mi u pitanju, uvjeti ne smiju izostati i to je ono čega se mi držimo. Uvjeti su neophodni da bi se moglo zahtijevati sve ostalo. Iz utakmice u utakmicu bit ćemo sve bolji. Nadam se da će od naredne polusezone, uz korektno suđenje što je potrebno svim klubovima bez obzira na kojoj se poziciji nalaze, ova momčad biti nepobjediva. Kvalitetno suđenje je glavni element za budućnost nogometa u ovoj zemlji, a nakon toga dolaze uvjeti koje trebaju osigurati svi klubovi” – napominje prvi čovjek Sloge.

Poznato je da je Husić prije preuzimanja Sloge bio predsjednik Slobode koja se pod njegovim vodstvom 2014. godine vratila u Premijerligu te u sezoni 2015/16. osvojila drugo mjesto u Premijerligi i igrala finale Kupa BiH čime je izborila plasman u kvalifikacije za Europsku ligu gdje je zaustavljena na prvoj prepreci od Beitar Jerusalema. Husić na čelu Sloge želi otići dalje, a pored velikih pojačanja koje je doveo ovog ljeta, najavljuje i izgradnju novog stadiona.

“Mnogi misle da je izgradnja novog stadiona samo prazna priča. Ja bih volio da nam Grad Tuzla, Tuzlanski kanton, država Bosna i Hercegovina, bilo tko od nadležnih institucija osigura lokaciju na kojoj možemo izgraditi jedan moderni stadion. Nama ne treba financijska podrška, nego samo administrativna. Stadion bi bio u našem vlasništvu, ali bi bio otvoren za potrebe države, Grada Tuzle, Tuzlanskog kantona… Uvijek ćemo biti za to. Ako sam ja osobno spreman uložiti ogroman novac, valjda možemo dobiti i tehničku pomoć. Tražimo samo lokaciju i administraciju, a onda oni koji nam pomognu mogu kazati da su sudjelovali u jednom takvom projektu. Jedan takav stadion je potreban Tuzli i ovom kantonu. Ja taj stadion ne mogu sa sobom ponijeti na onaj svijet, to ostaje generacijama iza nas” – poručuje Husić.

Prema njegovim prognozama, cijena stadiona se ogleda u cijeni jednog sjedišta, a smatra da bi cijena po sjedišnu iznosila 1.500 KM. Primjerice, ukoliko stadion bude imao 15.000 sjedišta, njegova izgradnja će koštati 22,5 milijuna KM. U tu cijenu ne spada cijena zemljišta. Na tom stadionu, Husić bi volio da jednog dana može zaigrati i reprezentacija BiH.

Razgovor s Husićem uvijek povlači jedno pitanje – otkud tolika želja za ulaganjem u sport i je li zaista toliko financijski “težak”?

“Ja sam čovjek koji je od djetinjstva zaljubljen u sport i time se planiram baviti dok god budem mogao. Kada su u pitanju ulaganja, moj kapacitet je spreman za takvo nešto, a vremenom čovjek razvije i neku matematiku koja kaže da bi se određena ulaganja mogla vratiti kroz 10-15 godina. Ne moram ja zaraditi na ovome, ali ako mi se može vratiti, bio bih zadovoljan. Ja sam se ponudio, na ostalima je da me podrže. A logično je da ne pravimo stadion za momčad koja bi igrala Prvu ligu Federacije, nego za momčad koja može igrati grupnu fazu europskih natjecanja. U tom slučaju, s dva plasmana u grupnu fazu Lige prvaka ili Europske lige, mnoga ulaganja bi se vratila” – ambiciozno je poručio Husić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: