Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ predstavila humanitarni broj 17000

Široki Brijeg, 17. siječnja 2013. – Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“, osnovana u lipnju 2012. godine s ciljem  pomaganja osobama koje dolaze u Zagreb na liječenje, dobila je humanitarni broj telefona – 17000. Pozivom na  navedeni broj donirate 2KM za aktivnosti i rad Udruge koja pomaže ljudima iz BiH tijekom njihovog liječenja i  boravka izvan matične domovine.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ je prva udruga u Bosni i Hercegovini koja je dobila jedinstveni petocifreni  broj humanitarnog telefona za područje cijele BiH. Poziv možete ostvariti preko svih operatera iz fiksne i mobilne  mreže bez pozivanja predbroja.

„Kada bi svatko od nas jednom mjesečno ostvario poziv na ovaj broj i donirao 2KM, Udruga bi mogla nesmetano  provoditi sve svoje svakodnevne aktivnosti i na taj način pomoći bližnjima koji se nalaze u teškim i često bezizlaznim  situacijama. Cilj nije opteretiti pojedince visokim kratkoročnim donacijskim iznosima, već skromnim iznosima, koje i ne  osjetimo, putem poziva na naš humanitarni broj ili putem trajnih naloga, pokazati kako je malo potrebno da bi  nekome u velikoj mjeri promijenili i olakšali život tijekom liječenja“, tom je prilikom izjavio predsjednik Udruge Ivan  Soldo.

Zahvaljujući donacijama brojnih ljudi i gospodarstvenika kao i angažiranosti velikog broja volontera u Zagrebu i  Širokom Brijegu, Udruga je od rujna 2012. pomogla velik broj osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja BiH u  vidu smještaja, prijevoza, administracije, te nekoliko institucija i Udruga u Hrvatskoj i BiH kroz donacije odjeće, obuće  i igračaka.

Više informacija o radu i aktivnostima Udruge možete pronaći na našoj službenoj web stranici www.humh.hr i na  službenoj Facebook stranici.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.