Humanitarna izložba “Eko kolonija 2020.”: 37 slika s različitim motivima blidinjskog krajolika – Jabuka.tv

Humanitarna izložba “Eko kolonija 2020.”: 37 slika s različitim motivima blidinjskog krajolika

U srijedu 16. prosinca 2020. će biti upriličeno otvorenje virtualne izložbe “Eko kolonija 2020.” u galeriji Kunstmatrix u organizaciji Udruge EKO ZH, a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Izložbu čini 37 slika sa različitim motivima blidinjskog krajolika.

Predgovor izložbi je pisala Kristina Ćavar, magistrica sakralne umjetnosti, u kojem ističe sljedeće:

Zvuk tišine povijen u zelene tonove trave te skrivene tajne stećaka na Dugom Polju svjedoče stoljetnu prisutnost čovjeka i upozoravaju buduće generacije na krhkost i propadljivost prirode. Predstavljene slike u katalogu su svojevrsni prozor u novi svijet, obojen različitim tonovima i prožet novom melodijom koja odjekuje s obližnjih planina. (…) Iako ponekad pristup programu likovne eko kolonije daje mogućnost vježbe, svakom studentu se otme autentičan pečat utisnut u platno. Stoga ova izložba nosi bogatstvo i ljepotu koju su mladi umjetnici zapazili i zabilježili. Pred nama su umjetnički eksponati puni zvonkih boja i jedinstvenih kompozicija, svakome za oko i dušu ponešto.

Izložba je humanitarnog karaktera. Naime, sve su slike stavljene u ponudu a prikupljena sredstva će se uplatiti na račun Centra za djecu s posebnim potrebama Marija Naša Nada Široki Brijeg.

Za sve dodatne informacije o ponuđenim slikama možete kontaktirati na broj 063 149 907.

Izložba ostaje otvorena do 30. prosinca 2020. i može se pogledati na sljedećem LINKU.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.