HNS BiH: Plenković se iznova snažno založio za hrvatski narod i njegova prava – Jabuka.tv

HNS BiH: Plenković se iznova snažno založio za hrvatski narod i njegova prava

Hrvatski narodni sabor BiH (HNS BiH) pozdravio je izlaganje predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na međunarodnoj konferenciji “Nasljeđe mira – 25 godina Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma”, koja je održana u organizaciji Hrvatske akademije za znanost i umjetnost i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Kao još jedan u nizu snažnih zalaganja za europsku Bosnu i Hercegovinu, članicu Europske unije i NATO-a i domovinu tri ravnopravna konstitutivna naroda, premijer Plenković u svom se govoru iznova snažno založio za hrvatski narod i njegova prava te prosperitetan razvoj bh. društva kroz napredovanje ka EU i NATO-u, priopćili su u srijedu iz HNS-a.

Ističu kako je kontinuirano djelovanje premijera Plenkovića do sada pružilo nemjerljiv doprinos učvršćivanju prava Hrvata, europskoj i euroatlantskoj perspektivi BiH te očuvanju mira i stabilnosti, kao i razvoju prilika i prosperiteta.

U ime hrvatskoga naroda i njegovih legitimnih predstavnika, HNS pozdravlja ustrajno zalaganje premijera Plenkovića za suradnju s relevantnim i legitimnim predstavnicima te njihovu inkluziju u svim razgovorima ključnima za oblikovanje budućnosti i razvoj BiH kako bi se glas svih konstitutivnih naroda jasno čuo, dodaju iz HNS-a.

Snažna prekogranična suradnja i daljnji razvoj snažnih dobrosusjedskih odnosa, poručili su iz HNS-a, od velike su važnosti za hrvatski narod i Bosnu i Hercegovinu u cijelosti s obzirom da je Republika Hrvatska prepoznat partner u zagovaranju prosperiteta BiH u cijelome svijetu.

Plenković: Greška je ignorirati dio Daytonskog sporazuma o jednakosti naroda

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Kako lizu dupe tom Briselcu, a svima je jasno da ga boli kifla za Hrvate is HR, kamoli iz HB. Njega zanima samo njegova karijera.

  • Hvala dragi premijeru naš, što se boriš svim srcem za nas… eto nas da ti osobno zahvalimo na toj epskoj borbi. Evo čim izvadim PRC test stižem da te izljubim. Posebno želim pozdraviti našeg dragog NJONJU. Gordana Jandrokovića , koji se žestoko zalagao protiv trećeg entiteta ispred BOŽANSTAVA pardon američkih diplomata. I postigao je najveći uspjeh u povijesti. Naime uspio se uvući SAM SEBI U GUZICU. Što je nezapamćen uspjeh u svjetskim okvirima. Čestitke obojici u moje ime i u ime ponosnog hrvatskog naroda. Bravo.

    • Evo kreću oštrije mjere. Rekao Plenković da moraju. Mora slušati, šta će čovik posli radit kad ne bude premijer. To što će uništiti cijeli narod, ma koga briga. Nas udbaše ubijanje Hrvata zabavlja. i još glasaju za nas. hi hi hi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.