HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ SIROMAŠNIM OBITELJIMA

„Što ti možeš učiniti za Božić?“ – humanitarna je akcija Inicijative za Široki Brijeg, a kojoj je cilj skupiti sredstva za pomoć socijalno ugroženim obiteljima u širokobriješkoj općini. Cijeli projekt osmišljen kroz tri večernja predbožićna druženja pod šatorom koji će biti postavljen na Trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu.

Projekt je započeo prošle godine, kroz zajedništvo i organizirano druženje Širokobriježana. Gospodarstvenici su mladim entuzijastima donirali određene količine hrane i pića koje se prodavalo po prigodnim cijenama, a taj novac bi se dodjeljivao najpotrebitijima. Sredstva prikupljena humanitarnom akcijom „Što ti možeš učiniti za Božić?“ podijeljena su na ukupno 25 siromašnih obitelji. Međutim, ove godine se dogodilo nešto vrijedno pažnje. U rad oko priprema vrijedne humanitarne akcije uključio se velik broj osnovoškolaca ili „Male radionice – Inicijative za Široki Brijeg“, kako su ih kolege prozvale.

-Kroz mjesec i pol dana (šest subota) okupljanja u vlažnim i hladnim prostorijama Duhanske stanice, kroz radionicu je prošlo 30-ak jako kreativne i vrijedne djece koja su izradila mnoštvo poklona i čestitki. Osobno sam od njih, kroz ovaj rad, dosta toga naučio. Svaki čovjek je dijete svojih postupaka?! Moram priznati kako nekolicina klinaca baš imaju umjetničkog dara, to me jako fasciniralo. Svi njihovi radovi će se moći kupiti, također po promotivnoj cijeni, u postavljenom šatoru u sklopu navedene akcije, a sva prikupljena sredstva, kazao nam je Ivo Sesar, voditelj male radionice nekome od potrebiti će dobro doći. Djeca su se s oduševljenjem odazvala akciji a to najbolje potvrđuju i njihove riječi koje smo zabilježili ovoga vikenda. -Sad bi „visila“ na facebooku tri sata, bolje da sam došla na radionicu i družila se sa ekipom ispunjen mi je dan, kazala je Sara Mandić dok je njezina kolegica Jelena Kraljević iz pozadine dodala kako nikad nije imala draže subote od ove kada se uključila u radionicu a kojoj je cilj pomoći nekome.

– Šta ćemo raditi kad završi ova radionica biće nam dosadno jer nećemo nikome pomagati, zapitao se jedan dječak. I ove godine na Trgu Gojka Šuška Inicijativa za Široki Brijeg od 21. do 23. prosinca, u vremenu od 18 do 23 sata, organizira akciju kojom želi potaknuti sve dobre ljude i njihove obitelji da u velikom šatoru uz pjesmu i veselje dočekaju Božić. Bit će to prave obiteljske božićne večeri gdje će kulturno-umjetnička društva, lokalni bendovi i sugrađani pjevati prigodne pjesme.

Kušat će se kuhano vino i prigodne slastice. Zapravo, zamisao projekta je pomaganje socijalno ugroženim obiteljima kroz zajedništvo, ali i potaknuti zajedništvo obiteljskog duha kroz humanu gestu, pomažući drugome što svakako i jest smisao Božića. Da široki Brijeg ima budućnost, moglo se jučer čuti, najbolji primjer su ovi klinci za koje njihovi voditelji humanitarne radionice imaju samo riječi hvale, na što roditelji, istaknuli su, moraju biti jako ponosni, ne samo u ovo predbožićno vrijeme nego inače. Svi koji se žele uključiti u ovi humanitarnu akciju prikupljanja pomoći mogu to učiniti kontaktirajući nekoga iz Inicijative za Široki Brijeg ili jednostavno navratiti u šator, zapjevati i kušati čašicu kuhanog vina jer to je način na koji pomažu nekome tko je zbilja došao na rub egzistencije.

(jabuka.tv)

6 komentara

 • Jako lijepa gesta mladih i plemenitih ljudi.Samo naprijed.Vaš će trud biti višestruko vrijedniji,kada izvuče iskreni osmijeh one dijece i njihovh obitelji za kojih sve ovo radite…pax et bonum

 • Djeca spašavaju Božić. Vjerujem u vas. Nezaposlena majka petero djece, bez dječjeg doplatka!!!
  Kad ste otkrili radost u činjenju dobra, možete nastaviti i kad prođe Božić. Pomoći ću vam.
  Poklanjam pjesmu svima koji misle na druge u ovo vrijeme i tokom cijele godine:

 • BOŽIĆ. NIJE bOŽIĆ SAMO BOR, NI DAROVI ISPOD NJEGA. NIJE BOŽIĆ SVETA PJESMA, NI STOL PREPUN SVEGA.
  BOŽIĆ JE KAD OSJETIMO SVI U SRCU ISTI ŽAR, BOŽIĆ JE KAD DOBIJEMO SVI ZAJEDNO JEDAN DAR.
  A TAJ DAR JE MALI ISUS, U JASLAMA SKROMNE ŠTALE, KOJI ĆE NAM ISPUNITI, ŽELJE VELIKE I MALE.
  R.Z.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.