Huawei u prvoj polovici 2020. ostvario 13 % veće prihode

Kineski Huawei objavio je preliminarno financijsko izvješće za prvu polovicu 2020. godine koje pokazuje da se tvrtka uspješno nosila s geopolitičkim pritiskom i zdravstvenom krizom u svijetu koja je uzorkovala probleme u lancima opskrbe i smanjenje potražnje većine proizvoda.

U kratkoj objavi Huawei navodi da je tijekom prve polovice 2020. godine ostvario CNY 454 milijardi prihoda, što je oko 64.9 milijardi američkih dolara.

Ostvareni je prihod 13% veći u odnosu na prihod u prvoj polovici 2019. godine, što je impresivan podatak uzimajući u obzir u kakvim uvjetima sve tvrtke posluju zadnjih 6 mjeseci, a pogotovo Huawei koji se usput nosi i s američkim sankcijama, koje su dio kinesko-američkog trgovinskog rata.

Još impresivnije je što je marža narasla sa 8,7% na 9,2%, rezultirajuće dobiti od oko 6,3 milijarde dolara u prvoj polovici ove godine.

Odjel potrošačke elektronike uprihodio je 36,1 milijardu dolara, što je skoro 15% više u odnosu na 31,5 milijardi dolara ostvarenih u prvoj polovici 2019. godine, što znači da je prodaja smartphonea, tableta, laptopa, slušalica, satova i ostalih gadgeta povećana, barem po pitanju prihoda.

Mreže su zabilježile 22,8 milijardi dolara prihoda, što je oko 8,2% više nego u istom razdoblju prošle godine. Odjel poslovnih korisnika uprihodio je 5,2 milijarde dolara u prvoj polovici ove godine, što je oko 7% više nego u istom razdoblju prošle godine, piše Mob.hr.

Nešto više informacija o isporukama vjerojatno će biti objavljeno naknadno kada se provede revizija ovih rezultata. Za sada se situacija čini dosta dobrom za Huawei, uzimajući u obzir poslovnu klimu, ali uvijek ostaje ono otvoreno pitanje koliko dugo će Huawei moći nastaviti rasti?

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.