Huawei: “Naša perjanica bit će bolja i od iPhonea 8”

Huawei Technologies ove će godine samo za nijansu povećati broj isporučenih mobitela kako bi se u cijelosti mogao pripremiti za tržišnu bitku s Appleovim novim mobilnim telefonom.

Treći najveći proizvođač mobitela na svijetu, Huawei, još je prošle godine najavio da će prodajom nadmašiti Apple i Samsung Electronics ove godine planira povećati broj isporučenih uređaja sa 140 na 150 milijuna. Huawei je, podsjećamo, kompanija koja je kinesko tržište mobilnih telefona osvojila uređajima visokih performansi i niske cijene. Njihov novi Mate 10 na tržište će doći točno kada i Appleov iPhone, no njegov as u rukavu leži u performansama i hardveru. Šef odjela za potrošače u Huaweiju, Richard Yu, ponosno tvrdi da će njihov najnoviji porizvod nadmašiti iPhone 8 u skoro svakom aspektu.

Apple, pripremi se za konkurenciju!

‘Naš proizvod bit će puno moćniji’ rekao je Yu tijekom intervjua. ‘Mate 10 koji ima puno jaču bateriju i prikaz preko cijeloga ekrana, brže punjenje, dugotrajniju bateriju i bolju fotografiju pomoći će nam da konkuriramo Appleu’.

Yu je izazvao Apple nakon što je Huawei objavio vrlo nagli pad u porastu prodaje tijekom prošle godine, no ove godine se oporavlja sa 15 posto porasta zarade odnosno 42 milijarde dolara u prvih šest mjeseci 2017. – što je upola sporije nego porast prodaje prošle godine, piše Tportal.hr.

 

A kako će telefon uopće izgledati?

Iskreno, nitko živ nema ideje. Koristeći ono malo informacija koje imamo, korisnik Concept Creator je uz GSMArenu na YouTubeu složio video koji prikazuje nešto što bi zbilja moglo postati Mate 10.

Razlog zbog kojeg postoji izvjesna šansa da će ovaj dizajn biti konačni leži u vrlo rezerviranom ‘napretku’ iz Matea 8 u Mate 9 koji, kao što znate, nisu pretjerano različiti telefoni. Naravno, ovo nije zaustavilo dizajnere da stvore svoje interpretacije uređaja.

Kao što vidite, Mate 10 ima ogromni ekran bez rubova no i dalje izgleda kao punokrvni predstavnik svoje loze. Render prikazuje dvostruke kamere njemačkog proizvođača Leica te senzor za otiske prstiju. S obzirom da se ovdje radi o renderu koncepta, konačni proizvod mogao bi biti puno drukčiji, no to nas neće spriječiti da o njemu maštamo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.