Huawei najurio jednog od svojih šefova zbog komentara o Teslinim vozilima

Zbog svojih prijašnjih komentara o Teslinom autopilotu, bivši šef Huaweijevog odjela Inteligent Drive, Su Qing, morao je napustiti kompaniju.

Njegov komentar na međunarodnom događaju World Artificial Intelligence Conference nije prošao nezapaženo u kineskoj podružnici američkog proizvođača električnih vozila.

Naime, Qing je za okruglim stolom na spomenutoj konferenciji, gdje je tema bila sve veća uporaba novih tehnologija u vožnji, odlučio prozvati Teslina električna vozila da su “strojevi ubojice”. Isto tako sugerirao je da je bilo koja smrt koja se veže za Teslin autopilot zapravo istovjetna ubojstvu.

Ubrzo su zaredale snažne reakcije na kineskim društvenim medijima, a mnogi su mu poručili da je je prekoračio mjeru. No, komentari korisnika društvenih mreža su jedno, a Teslin pravni tim nešto posve drugo. Qing je itekako privukao pažnju Teslinog pravnog tima koji je navodno Huaweiju poslao prigovor.

Huawei je brzo reagirao i Qing je postao “bivši” u toj kompaniji.

Su Qing iz našeg Odjela za pametna rješenja u vozilima izrekao je neprimjerene primjedbe protiv Tesle tijekom sudjelovanja na vanjskom događaju o tehnologiji autonomne vožnje i sigurnosti. Su Qing je napravio duboki osvrt na vlastite neprijerene komentare, no zbog njih naša kompanija je odlučila maknuti ga s pozicije šefa Odjela za proizvode u vožnji, koji je dio Odjela pametnih rješenja za vozila, stoji u priopćenju Huaweija, prenosi Zimo.

Valja spomenuti kako Tesla samo u SAD-u ima puno posla s prigovorima, pritužbama i optužbama, no njihov pravni tim tamo je znatno ograničeniji u djelovanju za razliku od recimo Kine.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Govno od auta ali štaš kad imaš toliko ljudi koji su obrnuto proporcionalno zaostali i glupi naspram količine novca kojeg posjeduju.Činjenica da imaš para za bacanje ili da si bogat van svake mjere, ne znači niti je ikad igdje u povijesti značila da si i pametan. ili da si pameću bogatstvo stekao.
    Kupovina ovih vozila je najbolji dokaz da je tome tako.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.