HSPF organizira javnu tribinu o Statutu Grada Travnika

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) Sveučilišta u Mostaru organizirati će u ponedjeljak, 1. listopada javnu tribinu u Općinskoj dvorani u Travniku, na temu ”Statut Grada Travnika – Njegov utjecaj na Hrvate u Srednjobosanskoj županiji”.

Na istoj će govoriti: Mirko Batinić, predsjednik Hrvatske koalicije za Travnik, Ivica Harambašić, kandidat za načelnika ispred Hrvatske koalicije Travnik, Tomislav Raić, predsjednik OO HSS-NHI te Marinko Matošević, poslijeratni predsjednik OV Travnik , umirovljeni časnik HVO-a.

”Po Aneksu 4 Daytonskog mirovnog sporazuma, Travnik se trebao urediti po načelu uređenja Mostara. Godine 1997. pojavio se prijedlog podjele općine Travnik na 6 zasebnih jedinica i grad Travnik, kao oblik distrikta. Tri općine bi bile hrvatske a tri bošnjačke. Tim projektom bi se izjednačio položaj Hrvata i Bošnjaka, no on nikada nije proveden. Stoga vas pozivamo da sudjelujete ovoj tribini, kako bismo zajedno otvoreno progovorimo o problemima koje ovaj Statut nosi i rješenjima koje će biti na korist svih građana”, priopćeno je iz HSPF-a.

FACEBOOK EVENT

(www.jabuka.tv | Foto: D.L.)

1 komentar

  • E PODIJELIT ČETE MOJU KARINU A NE ČARŠIJU. MARŠ BANDO POLTIČKA. MI ŽIVIMO SVI BEZ PROBLEMA, A VISTE TA GOVNA KOJA ZAVAĐA NAROD.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.