HSP Tomislavgrad: Tableti vijećnicima, a djeci oboljeloj od dijabetesa odbijen amandman

”Sve amandmane odbili su s raznim objašnjenjima i obećanjima, koja su i prije obećavali i nisu ispunjavali”, navedeno je u priopćenju Hrvatske stranke prava – Pravaši Tomislavgrad, koja je reagirala na 3. sjednicu Općinskoga vijeća Tomislavgrad.

Pravaši navode kako vladajućoj garnituri HDZ-a, na čelu sa svojim uvaženim vođom, “članom stranke koja baštini kršćansku tradiciju i kršćansku socijal-demokraciju i još je socijalno osjetljiva za govornicom, to kršćanstvo pada u vodu”.

”Tko mene kruhom, ja njega kruhom, tko mene kamenom, ja njega kamenom – toliko o toj baštini, da se ne ugrozi vlastiti ego”, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje općinsko vijećnik Ivica Kelava.

Naime, u priopćenju se navodi kako je odbijen amandman da se djeci oboljeloj od dijabetesa osiguraju sredstva od 20.000 KM za nabavu aparata za mjerenje šećera, kao i da se udruzi Nada (koja, trenutno, od svih udruga ima najmanja sredstva iz proračuna, iznos od 2.500 KM, a brine se o tolikoj bolesnoj djeci i osigurava im osnovna sredstva) dodijeli još 2.500KM, piše Bljesak.info.

Navodi se kako je odbijeno i da se za zimsko čišćenje svakoj mjesnoj zajednici osigura po 1.000 KM – ukupno 30.000 KM, jer se ne čisti po duvanjskim selima i zaseocima koji su udaljeni od glavne ceste od 500 m do čak 1.500 m. Odbijen je i prijedlog da se sredstava za novorođene bebe u iznosu od 30.000 KM – od kojih se zadnjih godina potroši nešto više od pola, a sredstva koja ostanu se potroše na druge stavke, ta je naknada sad 200 KM – povećaju na 400 KM.

”Zar je pošteno da vijećnici kojima ste dali glas dižu ruke protiv? Iz proračuna od 11.413.550 KM nije se moglo izdvojiti nešto novaca za prijedloge oporbe, jer nije bitno što se predlaže već tko predlaže”, navodi se u priopćenju i ističe kako novaca ima za: nabavu tableta vijećnicima i program za to – 68.000 KM, Radio Herceg Bosne – 42.805 KM, Radio Tomislavgrad – 119.970 KM, izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji – 35.000 KM, političke stranke – 50.000 KM, za sudske kazne – 100.000 KM te za sredstva ”raznim udrugama, sviračima, trubačima itd.”

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.