Zrinjski oštro osudio svako nasilje i pozvao na mir

Nakon jučerašnjih nereda koji su uslijedili nakon mostarskog derbija, oglasio se HŠK Zrinjski koji je oštro osudio svaki oblik nasilja, a potom i pozvao na razum i mir.

Priopćenje objavljeno na službenoj stranici prenosimo u cijelosti: 

“HŠK Zrinjski Mostar primoran je reagirati službenim priopćenjem nakon jučer odigrane utakmice HŠK Zrinjski – FK Velež (1:0).

Iako bismo trebali biti sretni i zadovoljni zbog četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu, odnosno još jednog trijumfa u gradskom derbiju, nažalost, dužni smo izraziti žaljenje zbog događaja nakon utakmice i kao što uvijek radimo, jasno osuditi svaki oblik nasilja te nedoličnog i destruktivnog ponašanja.

HŠK Zrinjski također želi jasno naglasiti da će i dalje, kao i uvijek do sada, nastaviti pozivati sve dionike našeg klupskog nogometa na razum i mir, jer svako drugačije ponašanje može imati dalekosežne posljedice.

Nažalost, u danima uoči jučerašnje utakmice tog pozivanja na razum i mir itekako je nedostajalo, pogotovo od strane neodgovornih medija koji su, iako su se povišene tenzije jasno mogle osjetiti, pokazali frapantnu razinu neprofesionalnosti. Naime, umjesto da su jasno osuđivali svaki oblik nasilja, što je normalno u cijelom civiliziranom svijetu, oni su isto to nasilje zapravo izravno i neizravno poticali!

Manjku profesionalizma svjedočimo i danas kada se opet potpuno neodgovorno i neistinito piše o jučerašnjim događajima. Smatramo vrlo manipulativnim i opasnim objaviti da su “navijači nakon posljednjeg sudačkog zvižduka preskočili ogradu i krenuli prema službenim prostorijama kluba”, jer se tako u zabludu dovodi javnost koja može pogrešno zaključiti kako su navijači utrčali u teren s ciljem da napadnu igrače gostujuće momčadi, a što definitivno ne odgovara istini.

Naravno, deplasiranim smatramo i napise kako Zrinjskom prijeti oduzimanje bodova, ali od medija kojima animozitet prema našem klubu raste kako rastu i naši uspjesi, ništa drugo ne možemo niti očekivati.

HŠK Zrinjski okreće se utakmici polufinala Kupa u srijedu protiv FK Sloga uz još jedan poziv svim dionicima našeg klupskog nogometa na razum i mir,” stoji u priopćenju HŠK Zrinjski.

Epilog nereda u Mostaru: Pokrenut postupak protiv zaštitara

(www.jabuka.tv)

5 komentara

 • Ostetiti Hrvate svim sredstvima na svim podrucima, to je cilj. I dog god Hrvati postoje na podrucju svoje zemlje zvane BiH, to se nece zaustaviti. I reci te u brk koje su te “medije” koje sire grdne desinformacije. Nismo mi odgojeni u mrzni od djetinstva. Vidilo se kako se prema Hrvatskim navijacima postupalo tamoka i kakve su parole istaknuli i prema HSK Zrinjskom. I svim Hrvatskim klubovima dosada, pogotovo Sirkom. Ovo nije zadnji put, ni prvi. Zelim vladu RH koja ce Talibancinama oduzeti sve Hrvatske domovnice i putovnice. Neka imadu srpske. Blizi su im duhovno, mentalno i u mrznji.

 • Ja sam čitav život govorio da nema većih mirotvoraca na kugli zemaljskoj od zrinjskog ma oni bi dušu dali ,ma svašta bi dali na i prkno bi dali ,ćaću i mater bi prodali za sebe i lažu mene,tebe ,sebe da ih ne kazne,a neznan kako sebe moreš kaznit,kad su oni u savezu vlast,alfa i omega,a ne ispovidaju grije

 • uvjek su vama
  muslimani krivi
  svoju krivicu svaljujete na drugo viste nemoralan narod držite se crkvene politike davo vamje mozak popijo kao na slamku prodajete pamet preko društveni mreža
  🤣🤣HADEZE ove🐑🐏

 • 🤣ovaj strahomir strahomirovic onje otac onog ante iz mostara koije preso u petnestoj godini ljevu obalu neretve
  ante iz mostara 🤔

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.