Hrvatskoj minimalne šanse za osvajanje Svjetskoga prvenstva

Hrvatski nogometaši imaju 0,2 posto izgleda za osvajanje naslova svjetskih prvaka na skorašenjem SP-u u Rusiji, a prvi favoriti su Nijemci s 24 posto izgleda za obranu naslova osvojenoga 2014. u Brazilu, zaključili su analitičari švicarske UBS banke upotrijebivši alate kojima se služe u svojim predviđanjima kretanja cijena na svjetskim ekonomskim tržištima.

Hrvatska reprezentacija je prema izgledima za trijumf u Rusiji svrstana u istu skupinu s reprezentacijama Srbije, Senegala, Islanda i Južne Koreje. Nogometaše neće ohrabriti ni prognoza da za ulazak u finale imaju 0,9 posto izgleda, za polufinale 4,4 posto, za četvrtfinale 15 posto, a za plasman u nokaut fazu 24,7 posto.

Prognoza UBS-ovih analitičara temelji se na statističkom modelu u kojem su korišteni rezultati s prethodnih pet završnih turnira SP-a, procjena snage momčadi prema igračima koji bi trebali zaigrati u Rusiji, kao i rezultati iz kvalifikacija.

Osim Njemačke, kvantitativna metoda analitičara, koji raspolažu najvećim portfeljom na svijetu, najbolje izglede za osvajanje pobjedničkoga trofeja u Rusiji dala je Brazilu (19,8 posto) i Španjolskoj (16,1 posto).

Hrvati pred Rusijom: Može li se ponoviti bajka iz Francuske?

Njemačka i Brazil imat će lagan posao na početku, dok Španjolska u skupini, već na startu, ima za suparnika Portugal, aktualnog prvaka Europe, izjavio je šef UBS-ova odjela za raspodjelu imovine na progresivnim tržištima Michael Bollinger.

Prema ovoj analizi, Engleska, Francuska, Belgija i Argentina su reprezentacije koje se nalaze u drugom krugu favorita.

Sudbina Argentine će umnogome ovisiti o formi njihovih najvećih zvijezda, što je, prema našem mišljenju, nepredvidiv čimbenik i teško ga je obuhvatiti našom kvantitativnom metodom, zaključio je Bolliger.

Zvonimir Boban: Svjetsko prvenstvo je uvijek nešto posebno

(Hina)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.