Hrvatskim klubovima zabranjen nastup u ABA ligi!

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) objavio je u srijedu kako u potpunosti podržava akte FIBA-e te da neće dopustiti nastup hrvatskih klubova u ligi koja nije priznata od strane FIBA-e.

”O toj odluci HKS će pismenim putem obavijestiti FIBA-u kao i klubove. Istovremeno, u daljnjim razgovorima s FIBA-om i nacionalnim savezima u regiji, HKS će podržati svaki prijedlog za dobrobit hrvatske reprezentativne i klupske košarke”, stoji u priopćenju HKS-a.

U utorak su se sastali čelnici HKS-a i predstavnici Cedevite, Cibone i Zadra, hrvatskih klubova koji su izborili mjesto u regionalnoj ABA ligi sljedeće godine, kako bi pronašli način za sudjelovanje u tom natjecanju, unatoč prijetećim porukama iz FIBA-e, prenosi Fena.

Naime, europski ogranak FIBA-e (Fiba Europe) ne priznaje ABA ligu, zbog njezine sporne vlasničke strukture u kojoj glavnu riječ ne vode klubovi i nacionalni savezi koji u njoj sudjeluju, a glavni tajnik krovne košarkaške organizacije Patrick Baumann nedavno je poslao pismo na adrese saveza, u kojem se prijeti suspenzijom i izbacivanjem reprezentacija iz FIBA-inih natjecanja, navode mediji.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: