Hrvatski ”Vrhunski sportaš 1. kategorije” gostuje u Mostaru

Studij fizičke kulture, Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti nastavlja s organizacijom predstavljanja vrhunskih sportaša, sportskih ekipa, kao i sportova s ciljem poticanja na sportsku aktivnost i buđenja svijesti ljudi o važnosti tjelesne aktivnosti.

Gost sportaš u utorak 03. studenog 2015. s početkom u 17.30 sati u nastavnoj zgradi Kampusa Rodoč biti će profesionalni hrvatski triatlonac, Ljubušak, Andrej Vištica.

Andrej Vištica

Andrej Vištica

Andrej Vištica je hrvatski profesionalni triatlonac. Rođen je u Ljubuškom 1983. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu nakon čega je upisao Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Sportski mu je put bio nekonvencionalan.

Triatlonom se počeo baviti pred kraj studija te ga kasnije kombinirao uz posao u Ericssonu. Od 2011. godine ima status “Vrhunskog sportaša 1. kategorije” pri Hrvatskom Olimpijskom Odboru. Nakon pobjede na Europskom prvenstvu u dugom triatlonu u francuskom Vichyu 2013. godine, dobio je ponudu međunarodnog triatlon tima TBB, te napustio posao u struci i potpuno se posvetio triatlonu.

U međuvremenu je pobijedio na utrci iz Challenge serije u Vichyu 2014., te na kultnom Embrunmanu ove godine, dok se na Ironmanu Wales plasirao na 2. mjesto čime je postao prvi Hrvat na postolju utrke iz službene Ironman serije. Ironman je triatlonska disciplina koja kombinira 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara bicikla i 42,2 kilometra trčanja.

Andrej će u Mostaru predstaviti Triatlon kao sport, govorit će o svom sportskom putu, kao i o najvažnijim utrkama do sada i planovima za budućnost. Dotaknuti će se i tehnologije treninga i načina prehrane, a svi prisutni imati će mogućnost za  interaktivni razgovor i postavljanje pitanja.

Predstavljanje je otvoreno za javnost, te su svi koje zanima ovo područje sporta i rekreacije dobrodošli u nastavnu zgradu Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti – Kampus Rodoč 03. studenog 2015. s početkom u 17.30 sati.

vistic-2

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.