Hrvatski studentski politološki forum proslavio peti rođendan

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru svečano je obilježena peta obljetnica postojanja i djelovanja Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF).

Ovaj forum već petu godinu za redom svojim djelovanjem pokušava približiti političke procese i uputiti ih u politološki način istraživanja.

U svrhu toga organizirane su različite tribine, okrugli stolovi, provedena su različita istraživanja, napisani su različiti radovi i kolumne, organiziran je simulirani parlament, te različita edukativna putovanja.

hspf_obljetnica2

Prisutni su imali priliku čuti što o proteklih pet godina misle sami osnivači, bivši predsjednici, te osobe iz javnog i akademskog života s kojima su sudionici foruma surađivali.

Profesor Mile Lasić je svim članovima HSPF poželio da nadiđu sve dječje bolesti, da sa svoje strane doprinesu onoliko koliko moraju i mogu i da Studij politologije u Mostaru bude jedan od boljih studija politologije u zemlji.

Predstavljeni su rezultati istraživanja provedenog na Sveučilištu u Mostaru na temu “Mladi u politici-uloga i zastupljenost”, kojima su se pokušali dobiti odgovori na pitanja koji su motivi zbog kojih se mladi odlučuju za političko djelovanje, djeluju li mladi u politici inovativno ili po uzoru na postojeće političke elite, te podatak koliko mladih želi ostati nakon studija u BiH, koliko otići.

(Bljesak.info)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.