Hrvatski skijaš završio karijeru u 25. godini

Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza na sjednici održanoj u utorak odredio kako će u sezoni 2022./23. u sastavu reprezentacije biti sedmero natjecateljica i natjecatelja.

Žensku A reprezentaciju činit će Leona Popović i Zrinka Ljutić, mušku A reprezentaciju Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega, a mušku B reprezentaciju Tvrtko Ljutić.

Objavljeno je i kako je dosadašnji član A reprezentacije Elias Kolega zbog ozljeda završio karijeru u dobi od 25 godina.

Stanje njegove potkoljenice je dobro za normalan život i rekreativno skijanje, ali nije dovoljno dobro da podnese napore natjecateljskog skijanja po ledenim i grbavim terenima.

Najbolji rezultat u karijeri Elias Kolega je ostvario u siječnju 2019. godine kada je zauzeo šesto mjesto u slalomu Svjetskog kupa u Adelbodenu.

Do promjene će doći i u stručnom stožeru najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića koju su napustili trener Marko Šuman i serviser Robert Horvat. Šuman je uz Zubčića proveo 14 godina i doveo ga na sam svjetski vrh u veleslalomu. Novi Zubčićev trener bit će potvrđen u sljedećem razdoblju, a za novog servisera dolazi Kristijan Krasnić.

(www.jabuka.tv | Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.