Hrvatski novinari u BiH: Mediji nakon prestanka pandemije trebaju pomoć svih

ŽZH
Uloga medija u društvu uvijek je bila važna i imala posebno mjesto.

Informiranje, istina, pomoć, razvoj demokracije, objektivnost, obrazovanje… samo su dio misije koju svakodnevno rade tisuće i tisuće novinara diljem svijeta, pa tako i u BiH, priopćeno je iz Društva hrvatskih novinara u BiH.

Napominju da se ovogodišnji Svjetski dan slobodan medija (3. svibnja) obilježava u pandemiji koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet. U BiH su uz liječnike, policajce, humanitarce, volontere i mnoge druge koji su u ovim danima karantene i izolacije pučanstva na pomoći građanima i novinari koji s “prve crte” koronavirusa svakodnevno izvještavaju, prenose informacije, otkrivaju priče s terena, izlažu raznim opasnostima sebe i svoje obitelji kako bi vijest doprla do svakog bh. stanovnika.

DHNBiH: U set mjera za ublažavanje krize potrebno je uvrstiti i pomoć medijima

Pandemija koronavirusa negativne posljedice osim ekonomije i gospodarstva ostavlja i na medije. Suočeni su s problemima, mnogi na rubu opstanka i upitne budućnosti nakon prestanka pandemije mediji u BiH trebaju pomoć. Trebaju podršku svih u BiH, svih institucija kako bi mogli svoj posao i dalje obavljati na profesionalan način i razvijati medije u kojima rade, priopćeno je.

Istaknuto je da je sloboda medija važna za izgradnju demokratskog društva i BiH u cjelini.

Zajedno možemo pomoći da BiH u budućnosti bude zemlja prosperiteta i jednakih prava za sve koji u njoj žive, poticati pozitivne priče i primjere koji će potaknuti ostanak i oporavak svih sfera života nakon pandemije koronavirusa, navodi se u priopćenju u kojem Društva hrvatskih novinara koje svim kolegama koji rade u medijima čestita današnji Svjetski dan slobode medija.

Danas je svjetski dan slobode medija

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.