Hrvatski nogometaš ubio kokoš koja je utrčala na teren, udruge traže kaznu zatvora | Jabuka.tv

Hrvatski nogometaš ubio kokoš koja je utrčala na teren, udruge traže kaznu zatvora

Malobrojna publika svjedočila je neobičnim scenama na utakmici NK Jelengrada i Jasenovca u sklopu 2. županijske lige Sisačko-moslavačke.

Igrači Jelengrada do vrha su napunili mrežu gostiju (8-1), ali pažnju je, više od svih golova, odnio nesmotren potez igrača Jelengrada Ivana Gazdeka (23) koji je zamahnuo nogom i – usmrtio kokoš!

Vjerujte, nije bilo namjerno… Rezultat je bio osjetljiv u tom trenutku (2-1 op.a.), nervoza je bila prisutna. Čak smo se u svlačionici na poluvremenu malo posvađali, rekao je za 24sata utučeni Gazdek pa pokušao objasniti situaciju:

Stalno nam kokoši ulaze na teren pa se utakmica mora prekidati. Teren bude pun izmeta, nehigijenski su to uvjeti. Malo sam potrčao prema kokošima kako bi ih otjerao, zamahnuo sam nogom i jednu slučajno usmrtio, jeb*ga.

Gazdek je nesretnu kokoš bacio preko ograde, a onda je uslijedila kazna.

Sudac je dotrčao do mene i pokazao mi izravni crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Susjeda, čije je dvorište odmah uz teren, nije se naljutila.

Odmah je kokoš uklonila s mjesta nesreće i nikom ništa. Ipak, meni je bilo silno žao pa sam joj poslao pismo i novu kokoš u znak isprike, kazao je igrač Jelengrada.

Udruge traže godinu dana zatvora

Udruga Prijatelji životinja podnijela je protiv njega kaznenu prijavu za mučenje i ubijanje životinja, zbog čega mu prijeti kazna zatvora i do godinu dana.

Udruga Prijatelji životinja zgrožena je nesportskim i nehumanim ponašanjem nogometaša Ivana Gazdeka koji je tijekom utakmice u sklopu 2. županijske lige Sisačko-moslavačke namjerno ubio kokoš! Gazdek se  zatrčao prema kokošima koje su ušle na travnjak, a zatim posljednju kokoš, koja nije stigla pobjeći s terena, udario zamahom noge i dok je s nje letjelo perje, bacio ju najprije jednom u zrak, nakon čega je pala na prostor terena, pa ju je razjareni nogometaš još jednom dignuo i bacio u zrak kako bi pala daleko od ograde. Divljačko ponašanje nogometaša sankcionirao je jedino sudac crvenim kartonom, no razočaravajuće je što su iz njegova kluba izjavili da ga neće kazniti, poručili su iz udruge.

Kažu kako je nedužna životinja umrla u mukama, smrskanih kostiju, a snimke objavljene na ruštvenim mrežama i u medijima “nedvojbeno potvrđuju da je šutiranje kokoši bilo namjerno”.

Gazdek nije niti zastao da provjeri kako je kokoš, nije pokazao žaljenje, pa opravdanja i neuvjerljiva objašnjenja koja je dao poslije utakmice očito imaju namjeru izbjegavanja osude javnosti i kaznene odgovornosti, kažu.

Za kraj ističu kako bi ovakvo primitivno ponašanje u drugoj državi bilo javno osuđeno i sankcionirano, a klub bi ga izbacio iz svojih redova, “kao što je to 2013. učinio argentinski klub CS Bella Vista nakon što je njihov igrač zgrabio za vrat i svom snagom bacio na ogradu izgubljenoga psa koji je utrčao na teren tijekom utakmice”

(www.jabuka.tv)

 


20 komentara

Komentiraj: