Hrvatski ministar ugostio Gretu Thunberg

Ministar energetike i zaštite okoliša RH Tomislav Ćorić ugostio je jutros Gretu Thunberg, globalno poznatu mladu aktivisticu za spas klime, kao govornicu na početku sastanka Vijeća EU za zaštitu okoliša, kojim Ćorić predsjeda.

Vani, pred ovom zgradom, sjede mladi ljudi iz svake europske države, prosvjeduju jer traže da ih se čuje i jer traže da imaju sigurnu budućnost. To ne bi trebalo biti previše za tražiti, rekla je Greta Thunberg na početku svog petominutnog govora.

Inače nije uobičajeno da ministri koji predstavljaju države članice EU u formatu Vijeća pozivaju aktiviste kao govornike, no Greta Thunberg je iznimka: jučer je bila pozvana i na sjednicu kolegija europskih povjerenika na kojoj je Komisija usvojila prvi prijedlog europskog zakona o klimi, a potom je bila i u Europskom parlamentu, gdje je pred zastupnicima bila dosta kritična prema tom Komisijinom prijedlogu.

Tu vrstu kritičnosti, premda u blažem tonu, ponovila je i pred Ćorićem i drugim europskim ministrima u Vijeću EU:

Europski zakon o klimi daje nam manje od 50 posto šanse da ćemo ispuniti ciljeve zacrtane Pariškim sporazumom. Ako se visoke emisije štetnih plinova nastave kao danas, nećemo uopće doći u priliku da imamo šansu ispuniti zacrtane ciljeve. To je jednostavno znanost. Ne bih vam ja to ovdje trebala govoriti, rekla je Greta Thunberg, prenosi Večernji.hr.

Izvršni potpredsjednik Komisije Frans Timmermans jučer je rekao 17-godišnjoj Šveđanki da su ona i njezina generacija koja je na prosvjedima digla glas zbog klimatske krize zapravo razlog zbog kojeg je EU uopće krenula donošenje zakona o klimi i u stvaranje zelenog pakta za Europu, tzv. Green Deala.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

  • Bože dragi šta nam radi ova odnarođena nakazna Pljenkovićeva Vlada? Može li se niže spasti od ovoga što oni čine. Implemetiraju rodnu ideologiju u sve sfere društva koju promoviraju u novu religiju u kojoj se ova mlada, i na žalost bolesna osoba, iskorištava za ciljeve ljevičarenja i kojoj je namijenjeno mjesto buduće svetice pravoga reda u novoutemeljenoj religiji. Pobogu šta je ovome narodu da dozvoljava ovoliko je’avanje u zdrav mozak populističkih idiota koji misle kako su preodređeni za stvaranje religije kojom će disciplinirati svakoga tko se usudi govoriti nešto protiv njih i njihovih teorija “pravednosti i istine”. Većega idiotizma svijet nije vidio stoljećima i RH se stavila na čelo toga idiotizma.

  • Nek ovo derište ide u školu kao i ostala djeca, političari su toliki licemjeri da misle da smo svi mi ostali budale.

  • Ovo derište treba žurno poslati u školu, a njezine roditelje prijaviti za zlostavljanje i zanemarivanje. A što reći o ovom ministru dno dna….

  • DRAGI MUNISTRE: KAKO BI BILO DA SI SE POZABAVIO O UVOZU SMECA! TO SU SVE STEANE FIRME I PRODAVNICE KOJE UVOZE PLASTICNU AMBALAZU I ROBU! NARAVNO: MLIKO IZ SLOVENIJE; SIR IZ ITALIJE; KAJMAK IZ BUGARSKE ITD!! ROBA IZ KINE; BANGLADESKI MADE!! KAKO VI MORETE UGOSTIT TAKVU GLUPACU, KOJA KORISTI AUTOPREVOZNO SREDSTVO! NIJE DOSLA PJESKE!! ILI JE LETILA ILI VLACILA SE ILI SE VOZILA!! A ISTO MIGRANTI KOLIKO SMECA NAPRAVE! KO TO VODI RACUNA!! OBJASNI! ILI VI SA PORTALA, JAVITE VASIM DOUSNICIMA DA GA PITAJU!

  • Deriste je sposobnije od svih ministara s ovih prostora. Takodjer i ravnatelja i sefica i dr. Koji sjede na u 8 vjeca. Dakle, mala ok , ovo ostalo je smrdljivi mulj

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.