Hrvatski MIG-ovi zbog dojave o bombi presreli zrakoplov koji je letio za Izrael

Dva dežurna aviona MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prepratili su jutros oko devet sati putnički zrakoplov izraelske kompanije El Al na letu iz New Yorka prema Tel Avivu nakon što su piloti zaprimili dojavu o bombi, potvrđeno nam je u Ministarstvu obrane.

Boeing 747-400 poletio je iz zračne luke J.F.K. prema Izraelu. Nakon anonimne dojave da je u avionu bomba američke vlasti su alarmirale švicarske vlasti s obzirom da se tada avion nalazio blizu francusko–švicarske granice. Tada su podignuta dva švicarska F-18 nakon što je ušao u njihov zračni prostor.

Očito je procijenjeno da poruka o bombi nije ozbiljna te da avion nije potrebno hitno spustiti na zemlju. Izraelski avion oko 9 sati ‘preuzeli’ su hrvatski borbeni avioni kod Bregane i to na zahtjev NATO zapovjedništva u Španjolskoj. Avion su pratili sve do Slavonskog Broda gdje je izašao iz hrvatskog zračnog prostora.

Zrakoplov je sigurno sletio u zračnu luku Ben Gurion oko 11:47 po hrvatskom vremenu. Više detalja bit će poznato nakon pregleda zrakoplova.

(jutarnji.hr)

6 komentara

 • Nema s Židovima cile-mile. To je pametan narod. Nije ih zalud Bog izabrao.
  Zračna luka Ben Gurion je najsigurnija zračna luka na svitu. Svaki dan ,daleko od očiju putnika i javnosti , pokuša se na desetke puta ugroziti sigurnost putnika i osoblja ali stručno, policijsko, vojno i psihološki obučeno osoblje sve te nečasne radnje-na vrime osujeti. Nitko još nijedean njihov zrakoplov nije ni pokušao srušiti, jer oni (ŽIDOVI) imaju cjele timove i timove stručnjaka svih branši koji svaki takaav pokušaj u korijenu sasjeku.
  Tako postupa odgovoran narod i tako se čuva sigrnost države i njenih stanovnika.

  • Nije njih nitko izabro oni su sotone vrse genocid na palestincima destljecima ali neka hvala bogu cuo prognoze da ih za nekolko godina vise nece bit na mapi

 • Evo Boga mi ja ne znam sta je tu sad toliko cudno pa ako su im dojavili logicno je da ce pretrest sve, ne moraju mediji odma pricat o tome u pi*ku materinu, samo nek je plasit narod

 • – dobili su zapovijed od NATO
  -protokoli za postupanje su razrađeni, npr. ako krene prema nuklearki , prizemljiti ili srušiti,, itd

Komentiraj: