Hrvatski hotelijeri podupiru otvaranje granica i nastavak mjera za spas radnih mjesta

Udruga hotelijera Hrvatske gospodarske komore (HGK) zatražila je u četvrtak od Vlade nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta za još tri mjeseca, te hitno otvaranje granica.

Predsjednica Udruženja hotelijera HGK Josipa Jutt Ferlan kaže da je zaraza uspješno zaustavljena te da hotelijeri kreću u ponovno pokretanje poslovanja.

Dodaje, međutim, kako će turizam u aktualnoj krizi biti najveći gubitnik i da će se oporavak u nekim segmentima oduljiti i do godine dana.

Stoga tražimo hitno otvaranje granica kako bi se potaknula turistička putovanja i nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta na još tri mjeseca, jer hotelijeri još uvijek neće ostvarivati dostatan prihod kroz iduća tri mjeseca, kojim bi samostalno mogli pokrivati plaće svojih zaposlenika. Izuzetno je važno da u ovom sektoru očuvamo radna mjesta, jer je nove i kvalitetne zaposlenike teško pronaći, istaknula je Jutt Ferlan.

U pismu Vladi ističe se i upotreba beskontaktnog poslovanja, naročito kod prijave gostiju. No, da bi se to ostvarilo, upozoravaju hotelijeri, treba žurno doraditi pravilnik o prijavi i odjavi gostiju u smještajne objekte tako da se jasno definira mogućnost primjene “digital check-in” prijave gostiju, čime bi im se pružio dodatan osjećaj sigurnosti.

Iz Udruge predviđaju da će veće hotelske tvrtke otvoriti jedan do dva hotela, dok ostale čeka potpuna obustava poslovanja.

Naglašavaju velik udio turizma u BDP-u te stratešku ulogu hotelijerstva u turističkoj branši i traže prihvaćanje njihovih prijedloga kako bi se što prije mogli vratiti normalnom radu.

(Hina)


1 komentar

  • GOSPOJO JUTT: NA CEMU SI TI? STA NIJE BOLJE SACEKATI DO 1.6.2021? PA TEK ONDA VIDIT! NADZIDZALI STE HOTELE, HOSTELE, APARTMANE, NEMORES PROC NORMALNO! FALA BOGU DA NECE DOC ! PA TA NIJE A , DEU, N, F, D, S, I , BEZ CORONE! VAS KODA JE LUDILO UZELO! SAMO TURIZAM! ETO VAM PRILIKE RADITI NESTO KORISNO! CISTIT RIBARNICU ILITAKO NESTO!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.