Hrvatski hodočasnici u Betlehemu nisu ugroženi

Oko 160 hodočasnika Hrvata zateklo se u vrijeme početka najnovijeg sukoba u Gazi u tri grada u Svetoj zemlji – Betlehemu, Nazaretu i Jeruzalemu.

Nitko od njih nije ugrožen niti je stradao, doznaje se od direktora Dječjeg doma u Betlehemu fra Sandra Tomaševića.

Tri skupine hrvatskih hodočasnika – od kojih je jedna skupina Hrvata iz Švicarske, a dvije skupine iz Hrvatske – zateklo se u Betlehemu, Nazaretu i Jeruzalemu u novonastaloj situaciji. Oni se redovitim zrakoplovnim linijama vraćaju nazad i koliko mi je poznato neće biti otkazivanja letova, rekao je Tomašević u telefonskom razgovoru za Hinu.

On je naglasio da su svi hodočasnici na sigurnom, te je poručio njihovim obiteljima i rodbini da ne trebaju strahovati za njih.

Sandro Tomašević, koji je u misiji u Svetoj zemlji, ima uvid u posjete hrvatskih hodočasnika koji ondje dolaze, rekli su svećenički izvori u Splitu.

Napadači islamističke skupine Hamas upali su u Izrael preko ograde iz Gaze u subotu nakon čega su ubijali izraelske vojnike i civile, uzeli desetke talaca te ih odveli u obalnu enklavu. Izrael je odgovorio najvećim bombardiranjem Gaze, te možda razmatra kopneni napad na teritorij s kojeg se povukao prije gotovo dva desetljeća nakon 38 godina okupacije.

Prema posljednjim podacima, u Hamasovu napadu ubijeno je najmanje 800 Izraelaca, dok je u osvetničkim izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze smrtno stradalo gotovo 600 Palestinaca.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.