Hrvatski grad uvodi potpuno besplatne vrtiće

Dječji vrtići u Velikoj Gorici za redoviti program bit će potpuno besplatni od 1. rujna.

Odlučilo je to u utorak velikogoričko Gradsko vijeće, a pročelnica Lana Krunić Lukinić rekla je da će ova odluka građanima s vrtićkom djecom donijeti veliko rasterećenje kućnog proračuna.

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice na sjednici je jednoglasno prihvatilo prijedlog gradonačelnika Krešimira Ačkara da ekonomsku cijenu desetosatnog programa vrtića u potpunosti plaća grad.

To znači da je od 1. rujna dječji vrtići za redovit program u potpunosti besplatan, izvijestili su iz Ureda gradonačelnika Velike Gorice.

Mostar: Manje cijene privatnih vrtića za 850 djece

Moram naglasiti da ova odluka donosi veliko rasterećenje kućnog proračuna naših sugrađana, a ističem da će kvaliteta usluge ostati na istoj, visokoj razini, rekla je gradska pročelnica Lana Krunić Lukinić.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar objasnio je da su u prošloj godini rasla materijalna prava svim zaposlenicima u vrtićima.

Trend rasta se nastavlja i ove godine, budući da su upravo u tijeku sindikalni pregovori, dodao je.

Na istoj sjednici vijećnici su jednoglasno usvojili izvješća o radu svih dječjih vrtića u prošloj godini.

Doznajemo koliko novca će se izdvojiti za privatne vrtiće u Širokom Brijegu

(Hina | Foto: Freepik)

6 komentara

    • BRRRRKOOOOOOOOOOOO vidiš li kako se može kad se hoće!? A ne djeliti pare u 500 udruga, po.Srale te udruge niti šta doprinose samo svoje džepove pune njih 2-3 iz udruge, 50 ekoloških udruga, 30 folklornih društava u gradu, sportskih udruga ima barem 100 i svi oni uzimaju članarine od članova/djece i onda još traže sufinanciranje na godišnjoj bazi. Niti izvješća niti ikakvog rada, sve to treba pozatvarat, KRPELJI i UHLJEBI obični. BRKONJA financiraj mlade obitelji, pomozi i rastereti troškove vrtića a ne odat po šatorima samo!

  • Zašto nitko ne spominje da je bio amandman još u 12. mjesecu da se sufinanciraju vrtići u Širokom Brijegu i da je Brko i njegova vlast glatko odbila taj amandman?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.