Hrvatski državljani u BiH tijekom vikenda biraju zastupnike za Sabor

Prijevremeni parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj zakazani su za nedjelju, 11. rujna, a građani koji imaju hrvatsko državljanstvo u Bosni i Hercegovini svoje pravo glasa moći će ostvariti na 34 biračka mjesta i to 10. i 11. rujna.

U Mostaru će biti otvoreno 20 biračkih mjesta u Osnovnoj školi “Petra Bakule” u Ulici kralja Tomislava 9, u Sarajevu osam u Srednjoj ekonomskoj školi u Ulici Zmaja od Bosne 39.

U Tuzli će biti otvorena četiri biračka mjesta u prostorijama Generalnog konzulata u Ulici Kazan Mahala 1 te u Banja Luci dva biračka mjesta u prostorijama Generalnog konzulata u Ulici Milana Kranovića 1.

Tijekom vikenda birališta će biti otvorena od 7.00 do 19.00 sati, s tim da vrijedi pravilo da svi koji se u 19.00 sati zateknu na biračkom mjestu, a nisu stigli glasovati, njima će biti omogućeno ostvariti svoje glasačko pravo.

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, a koji se nisu aktivno registrirali za glasovanje, moći će na dan izbora pravo za glasovanje dokazati potvrdom koju će im izdati diplomatsko-konzularno predstavništvo u BiH.

Ovo su deveti izbori za Hrvatski sabor od stjecanja neovisnosti. Birat će se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri će izabrati hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.