Hrvatski div gradi pogon u Ljubuškom, preuzimaju i tvrtku u Sloveniji

Po svemu sudeći, Mesna industrija Braća Pivac je u završnoj fazi preuzimanja čuvenih celjskih mesa u Sloveniji, dok paralelno otvara novi pogon u Bosni i Hercegovini.

Točnije, riječ je o preuzimanju tri poslovna segmenta slovenske kompanije s dugom tradicijom proizvodnje.

Predmet preuzimanja su, pogon za proizvodnju pršuta i suhomesnatih proizvoda, odnosno Pršutarna Lokev na Krasu, pogon za proizvodnju i preradu mesa u Celju i proizvodnja mortadele i ostali trajni i polutrajni proizvodi, piše Jutarnji list.

Celjske mesnice imaju i segment proizvodnje vina i pjenušavih vina, čuvenu Radgonsku Goricu, koja, koliko je poznato, nije predmet preuzimanja Mesne industrije Braća Pivac.

U Industriji mesa Braća Pivac nisu željeli potvrditi ni demantirati ovu informaciju, uz napomenu da ne komentiraju neslužbene informacije i spekulacije. Izvori tvrde da je preuzimanje dogovoreno, a ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, ovim preuzimanjem će Mesna industrija Braća Pivac vrlo ozbiljno ući na slovensko tržište.

Markotić: U tijeku je realizacija dviju velikih investicija u Ljubuškom

U fazi realizacije je i njihovo ulaganje u objekt za preradu i proizvodnju mesnih prerađevina u Ljubuškom, čime će ova kompanija učvrstiti poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Celjske mesnice imaju dugu tradiciju i bogato iskustvo koje seže u 1899. godinu. Ostvaruju godišnji prihod od oko 100 milijuna eura i zapošljavaju preko 450 radnika.

Danas su Pivci vodeća grupacija za preradu mesa u Hrvatskoj. Od pet vodećih hrvatskih kompanija u ovoj industriji, tri su u vlasništvu obitelji Pivac. Na drugom i trećem mjestu su Mesna industrija Braća Pivac i Mesna industrija PPK Karlovac, a na petom Mesna industrija Vajda.

Dakle, sve tri kompanije iz sustava Pivac grupe ušle su u prvih pet, što znači da je, gledajući ukupan rezultat, Pivac grupa vodeća domaća kompanija u sektoru prerade mesa.

Širokobriješka tvrtka otvara 100 radnih mjesta u Hrvatskoj

Pivci su vlasnici kompanije Adria Sol, koja ima hotele u Makarskoj i Dubrovniku, kao i nekoliko drugih malih tvrtki. Poznato je da je i perjanica konditorske industrije Kraš prehrambena industrija iz Zagreba u većinskom vlasništvu i da imaju preko šest posto dionica Podravke.

Posjeduju još nekoliko kompanija, kao i tvrtku Dalmessa u Klisu, koja je integrirana u poslovanje Mesne industrije Braća Pivac.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Što će u Hercgovini tvornica mesa, kad u cijeloj Hercegovini nema 100 krava i 1000 ovaca? Hoće li se meso uvoziti iz Australije i Južne Amerike ili Turske, što su već radili Lijanovići, koji su uvozili njihov jeftini otpad?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.