Hrvatske vode u vodovod kod Tomislavgrada ulažu 200.000 KM

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić u Vodno-gospodarskom odjelu (VGO) Split razgovarao je o ulaganju u vodovod Josip Jović te izgradnji pročistača voda u Tomislavgradu.

Regionalni vodovod Josip Jović, čiji je izvor u Mukišnici kod Tomislavgrada, vodom opskrbljuje naselja oko Buškog jezera te područje Zagore u Republici Hrvatskoj (Imotski i Trilj), dok brigu o sigurnosti i zdravstvenoj ispravnosti vode za piće vodi tvrtka Vodogradnja iz Tomislavgrada.

Planom Hrvatskih voda za 2022. godinu predviđeno je 800.000 kuna (oko 200.000 maraka) za investicijsko ulaganje u vodovod Josip Jović što predstavlja 80 posto investicije, a očekuje se sufinanciranje Općine Tomislavgrad (JKP Tomislavgrad) u iznosu od 20 posto.

Načelnik Buntić imao je i radni posjet Biogradu na Moru gdje se sastao s gradonačelnikom Ivanom Knezom.

Općina Tomislavgrad i Grad Biograd na Moru su, između ostalih, potpisnici Povelje o prijateljstvu i suradnji čiji je cilj ostvarivanje zajedničkih interesa i promicanje suradnje s posebnim naglaskom na prekograničnu suradnju.

Načelnik Buntić i gradonačelnik Knez razmijenili su pozitivna iskustva i razgovarali o mogućim zajedničkim projektima, a Grad Biograd na Moru ovom je prilikom odobrio iznos od 100.000 kuna za Dječji vrtić Tomislavgrad, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.