Hrvatske trvrtke traže radnike u BiH: Nude minimalno plaću od 500 eura, dodatke…

Veliki interes ovih dana vlada u Tuzli, Bijeljini i Brčkom za sastanke koje organiziraju menadžmenti turističko-ugostiteljskih objekata s Jadrana, koji su, iako usred zime, već u potrazi za sezonskim radnicima koji će im na ljeto 2019. doći iz Bosne i Hercegovine da rade u Malom Lošinju i na otoku Cresu, piše Dnevni avaz.

Na susret s predstavnicima “Jadranka Grupe” s Lošinja jučer je u Tuzli došlo 50 potencijalnih kandidata.

Nama su potrebni spremačice, čistačice, konobari, kuhari, prodavači, pekari, mesari, vozači, kazala je Silvija Baričević, direktorica odjela za upravljanje ljudskim potencijalima “Jadranka Grupe”.

Uvjeti za radnike su, kako kaže, vrlo dobri. Minimalna plaća koja se nudi sezonskim radnicima je 500 eura, a svi radnici se primaju u radni odnos.

Nudimo i dodatke na plaće, plaćen višak odrađenih sati, novac za povratak kući itd. Imamo i pozitivna iskustva s radnicima iz BiH, a mnogi od njih koji su u ranijem periodu došli kod nas, ostali su i da žive na otoku Lošinj, kazala je Baričević za Dnevni avaz.

Došao sam na intervju u nadi da ću dobiti posao. Radio bih bilo što. Znam da dobro plaćaju i da im je važan položaj radnika, a moje je mišljenje, radnici iz BiH su najbolji na svijetu, kazao je nezaposleni Murat Hadžiselimović koji je došao na razgovor za posao. On je ostao bez posla nakon što je 32 godine radio u mljekari.

(www.jabuka.tv) 


4 komentara

  • PETSTOTINA eura, ma ,ha, ha, ha, dobro ti me nasmija..
    Nisu normslni, majke mi, što bi rekli mostarci,Pesto eura , nude , ma , to mora da je neka šala..Pa u Njemačkoj dans splaćom od 1200 pa dp 1500 eura nemaš nikakvu budućnost.Nisi gladan ni žedan i to ti je taman na knap za život bez bez ikave bolje budućnosti.Nije Anđa manita kad zove naše tamo. Zna ona da si u danšnjoj Njemačkoj s plaćom manjom od dvije tisuće eura tek potrošna roba i jeftina radna snaga koja će devedeset posto zarađenog novca ostaviti i potrošiti na mjestu gdje ga i zaradi.
    Jer je današnja Njemačka sve samo nije jeftina i obećana zemlja.Jeste za one visoko obrazovane koji imaju iskustva i fakultete tehničke i računalne, ne one društvene kojih kod nas ima na svakom koraku.
    Takvi, sposobniu i visokosručni iznad prosječno sposobni mogu imati plaću i tri tisuće eura i napredovati.
    Svi ostali su do kraj radnog vijeka tek obični šljakeri sviđalo se to nekom ili ne.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.