Hrvatska u skupini s Argentinom i Grčkom

Hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će u skupini B svjetskog prvenstva u Španjolskoj 2014. godine zajedno s reprezentacijama Argentine, Grčke, Senegala, Filipina i Portorika odlučeno je na ždrijebu održanom večeras u Barceloni.

Sreću odabranicima Jasmina Repeše donio je legendarni španjolski košarkaš Juan Antonio San Epifanio koji je asistirao u drugom dijelu ždrijeba izvlačivši kuglice s imenima reprezentacija. U prvom dijelu ždrijeba asistirao je bivši hrvatski reprezentativac Dino Rađa.

U istom šeširu kao Hrvatska bila je Srbija koja je završila u grupi s domaćinom Španjolskom, europskim prvakom Francuskom i jakim Brazilom, a Slovenija je dobila najlakšu grupu s Litvom kao favoritom.

Reprezentacije su podijeljene u četiri skupine sa po šest reprezentacija, a četiri najbolje iz svake skupine plasirat će se u osminu finala.

Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj će se održati od 30. kolovoza do 14. rujna, a gradovi domaćini su Bilbao, Gran Canaria, Granada, Sevilla, Barcelona i Madrid. (Hina) 

Hrvatska će susrete iz skupine igrati u Sevilli.

SKUPINA A (Granada): Španjolska, Egipat, Iran, Srbija, Brazil, Francuska

SKUPINA B (Sevilla): Argentina, Hrvatska, Grčka, Senegal, Filipini, Portoriko

SKUPINA C (Bilbao): SAD, Finska, Novi Zeland, Ukrajina, Dominikanska Republika, Turska

SKUPINA D (Gran Canaria): Litva, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko, Australija

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.