Hrvatska u najtežoj kvalifikacijskoj skupini za Olimpijske igre

Rasplet Europskog prvenstva rukometaša u Poljskoj hrvatskoj reprezentaciji je donio najtežu kvalifikacijsku skupinu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, u kojoj će se, uz Hrvatsku, za dvije olimpijske vize boriti još Norveška, Danska i Bahrein.

Kriterij za određivanje kvalifikacijskih skupina bili su plasmani na prošlogodišnjem SP-u u Dohi, gdje je Hrvatska osvojila šesto mjesto, te plasmani na kontinentalnim prvenstvima. Hrvatsku je smještena u skupinu s petoplasiranom reprezentacijom sa SP-a (Danska), četvrtoplasiranom s EP-a (Norveška) i brončanom s Azijskog prvenstva (Bahrein).

Njemačka se kao europski prvak pridružila Brazilu, Francuskoj, Argentini, Kataru i Egiptu kao jedan od šest izravnih sudionika olimpijskog turnira, dok će se za preostalih šest mjesta boriti 12 reprezentacija na tri kvalifikacijska turnira koji će biti održani u terminu od 7. do 10. travnja ove godine, javlja Hina.

Od mogućih pet olimpijskih nastupa hrvatski rukometaši nisu bili samo na OI u Sydneyju 2000. godine, 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni osvojili su zlatne medalje, a 2012. u Londonu bili brončani, a 2008. u Pekingu bili četvrti.

Za mjesto na svojim petim Olimpijskim igrama morat će nadmašiti Dance ili Norvežane te autsajdera ove kvalifikacijske skupine, reprezentaciju Bahreina. Domaćini turnira bit će naknadno određeni.

Kvalifikacijski turnir 1: Poljska, Makedonija, Čile, Tunis

Kvalifikacijski turnir 2: Španjolska, Slovenija, Iran, Švedska

Kvalifikacijski turnir 3: Hrvatska, Danska, Norveška, Bahrein

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.