Hrvatska stranka: “Pouzdano znamo da je Čović obećao da će odstupiti”

S obzirom da pouzdano znamo da je vođa HDZ BiH Dragan Čović obećao svojim biračima, ali i čelnicima Republike Hrvatske da će odstupiti sa svih stranačkih i državnih dužnosti ako se ne usvoji Izborni zakon, Hrvatska stranka ga poziva da pokaže minimum ljudskoga i političkoga karaktera i kulture i da doista podnese ostavke na te dužnosti, navodi se u priopćenju za javnost Hrvatske stranke.

Navodi se kako je od prvoga dana bilo posve razvidno da Prijedlog Izbornoga zakona kojeg je ponudio HDZ BIH neće dobiti parlamentarnu potporu, osim od prijateljskoga SNSD.

Hrvatska stranka navodi kako je HDZ-ov prijedlog u dubini diskriminatorski i antieuropski i samo je bila dvojba radi li se o svjesnoj podvali Hrvatima da taj Zakon i ne prođe ili se radi o neznanju i nesposobnosti predlagača.

Hrvatska stranka je sigurna kako će sada promidžbena mašinerija HDZ BIH do izbora tražiti alibi za svoju promašenu taktiku s Izbornim zakonom osuđujući i ucjenjujući druge stranke i aktere. Bojimo se da je politika HDZ BIH krenula po zlu te da je politika tijesne suradnje sa secesionistima, protivnicima euroatlantskih integracija i vođama koji veličaju zločinca Ratka Mladića i koji su na američkoj crnoj listi, nož u leđa hrvatskim nacionalnim interesima i ona mora već u ovoj godini biti odbačena na političko smetljište, navodi Hrvatska stranka.

U priopćenju se poziva vrh HDZ BIH da hrvatskome narodu na početku ove izborne godine podnesu račun i javno, argumentirano bez uvijanja, obrazlože zbog čega nisu ispunili niti jedno obećanje od vitalnoga nacionalnoga interesa.

Čelnici stožerne stranke, a poglavito njezin vođa, nerealno su se razbacivali silnim obećanjima kako će Hrvati dobiti novi Izborni zakon, nacionalni rtv-kanal i kako će nametnuti europske vrijednosti kroz kandidatski status BiH i aktiviranje MAP programa. Umjesto novoga europskoga i demokratskoga Izbornoga zakona, HDZ BIH je ponudio anakroni i anticivilizacijski prijedlog izbornoga zakona koji je naišao na osudu cijeloga naprednoga svijeta i odbijanje većine domaćih političkih snaga, navodi Hrvatska stranka BiH te poziva vrh izbezumljenoga HDZ BIH da prestane s uvlačenjem hrvatskoga naroda i države Hrvatske u svoj projekt stvaranja političkoga kaosa u BiH što se vidi i kroz svjesne blokade izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH i na državnoj razini.

Hrvati u Bosni moraju biti sretni što prijedlog Izbrnoga zakona kojeg je ponudio HDZ BIH neće dobiti potporu u parlamentu, jer bi to značilo autanaziju izbortnih prava Hrvata u najvećem dijelu FBiH i RS . Nažalost, zahvaljujući spletkama HDZ BiH oko Izbornoga zakona i očiglednom skretanju prema podaništvu nekim istočnim državama, Hrvati i u BiH i Hrvatskoj su izgubili dokazanu naklonost naprednoga zapadnoga svijeta i tretiraju se kao kočničari eruopskoga puta i napretka ove zemlje prema uređenoj i prosperitetnoj državi, navodi Hrvatska stranka.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.