Hrvatska predsjednica ugostila ljubuške gimnazijalce

U Uredu predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, upriličen je svečani prijem za sudionike završnog natjecanja Ponos domovine, školske godine 2017./18.

Predsjednica RH ovom je prilikom ugostila i ljubuške gimnazijalce, koji su na prošlogodišnjem natjecanju ostvarili zavidne rezultate, osvojivši visoko peto mjesto, prenosi Ljubuski.info.

“Ponosi domovine”, Antonio Bandur i Stipe Petrović, iako su u međuvremenu završili gimnazijsko obrazovanje, rado su se odazvali pozivu Predsjednice i nazočili prijemu, dok se Zvonimir Vištica zbog obveza na fakultetu nije mogao odazvati.

Mentor, profesor Boro Grgić i ravnatelj Leopold Mandić, ističu kako su ponosni na uspjeh svojih bivših gimnazijalaca i ne sumnjaju kako će s istim uspjehom nastaviti i završiti fakultete koje su odabrali, Antonio Bandur – FER, Stipe Petrović – Ekonomija i Zvonimir Vištica – Informacijske znanosti.

Također najavljuju da će i ove godine s novim gimnazijalcima nastupiti na ovom natjecanju te, uvjereni u znanje svojih učenika i prošlogodišnje iskustvo, ponoviti isti, ili ostvariti još bolji rezultat.

Udruga Ponos domovine osnovana je 2009. godine s ciljem njegovanja nacionalnih osjećaja i identiteta kod mlađih naraštaja. Svake godine organizira se natjecanje u obliku kviza za polaznike srednjoškolskih programa. Provjerava se znanje o Domovinskom ratu i odgoju, hrvatskoj povijesti, zemljopisu, ekologiji, religiji, moralu, etici, energetskoj učinkovitosti i slično.

Od školske godine 2016./17. organizacija kviza je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Natjecanje se u prvom i drugom krugu provodi online, nakon čega slijedi poluzavršnica, koja je prošle godine za škole koje rade po hrvatskom planu i programu u Federaciji BiH održana u Širokom Brijegu.

Gimnazija Ljubuški na ovom je natjecanju bila najuspješnija. Nakon toga u Zagrebu je održano finalno natjecanje 13 najboljih ekipa, gdje je Gimnazija Ljubuški zauzela respektabilno peto mjesto.

Finalno natjecanje održano je u travnju prošle godine, u vremenu dok je Predsjednica bila na službenom putu pa je prijem organiziran naknadno.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.