Hrvatska: Načelnik pojeo “stado janjaca, a nije platio”, ugostitelj ga tuži za 50.000 KM

Načelnik Općine Jasenice Martin Baričević i vlasnik gostionice “Anita” u Zatonu Obrovačkom Milan Minja Anić, jučer su se na Općinskom sudu u Zadru sporili oko tužbe za klevetu, a povod su medijski napisi u kojima gostioničar proziva načelnika da mu je dojadilo besplatno hraniti općinsku svitu te da mora platiti račune jer je pojeo cijelo stado janjaca, javlja Slobodna Dalmacija.

Slučaj je počeo još 2013. kada je ugostitelj Anić izjavio da su načelnik Baričević i njegovi općinski suradnici kod njega jeli i pili, ali bez da su platiti račune. Time je ugostitelji ostao “kratak” za 185.000 kuna. Preračunato u cijelu janjetine, riječ je o stadu od stotinu janjaca.

Da računi nisu plaćeni na sudu je jučer posvjedočio novinar Slobodne Dalmacije Edvard Šprljan, kao i Goran Šimunov, u tom vremenu novinar zadarske televizije Vox.

Načelnik Baričević, koji je svjedočio na prethodnim ročištima, osporava sve Anićeve navode. Tvrdi da su dugovi o kojima je Anić govorio nastali između 2006. i 2010. godine, te da su mu 2013. godine dostavljeni u Općinu ispisani na paragon-bloku. Baričević također tvrdi da računi ni približno ne dosežu iznos od 185 tisuća kuna, štoviše, u drugom sudskom postupku Aniću je uspio osporiti potraživanje od 13 tisuća kuna na ime istih troškova.

Računi se osim na janjetinu odnose na priloge, salate, vina i kolače, ali i 7.500 kuna troškova za zadušnicu poslije sprovoda načelnikova brata koji su također navodno išli na račun Općine Jasenice.

(www.jabuka.tv)15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.