Hrvatska: Muškarac preminuo nakon 12 dana od primanja cjepiva AstraZenece – Jabuka.tv

Hrvatska: Muškarac preminuo nakon 12 dana od primanja cjepiva AstraZenece

Muškarac (33) u Hrvatskoj preminuo je 12 dana nakon cijepljenja AstraZenecom.

Kako javljaju iz Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED-a), od zdravstvene ustanove u kojoj se slučaj dogodio zatražili su medicinsku dokumentaciju preminule osobe na temelju koje će provesti analizu.

U prijavi je navedena trombocitopenija i krvarenje, međutim prijava je vrlo oskudna te ne sadrži dokumentaciju o uzroku smrti, kao ni o tijeku i razvoju događaja koji su doveli do smrtnog ishoda. U što skorijem roku očekujemo zaprimanje zatražene medicinske dokumentacije, uključujući otpusno pismo, a naknadno i nalaz obdukcije koja je u tijeku, navodi se u priopćenju.

U međuvremenu je organiziran i sastanak predstavnika HALMED-a, šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka i ministra zdravstva Vilija Beroša koji je trajao dva sata.

Na sastanku je usuglašeno da će se za ocjenu ovog slučaja pričekati obdukcija koja će biti završena tijekom dana. Nakon nje bi trebao biti jasniji uzrok smrti muškarca.

Kako piše Index.hr, muškarac je cijepljen 5. ožujka u Sisku, prvom dozom AstraZenece. Umro jeu srijedu ujutro u KBC-u Rebro.

Prva dva do tri dana nakon cijepljenja imao je temperaturu, ali, nakon toga se osjećao dobro. Problemi su nastali devet dana nakon što je primio cjepivo. Tada je osjetio jake bolove u abdomenu.

Hospitaliziran je u KBC-u Zagreb, gdje su mu napravili magnetsku rezonancu. Na njoj je, prema prvim informacijama do kojih je došao Index, utvrđeno krvarenje u nadbubrežnoj žlijezdi.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Neka je , sto je primio. Nije ga niko prisilio a godinu dana se trubi da se otrov ne prima.. Imal premunili ikoga pametnog u familiji. Svi pocrkajte koji primite dobrovoljno bilo koju covid vakcinu.

  • Ante Kvesic joz ziv , a primio vakcinu. Kako to? Cudim.se cudom.jel primio uopce vakcinu ili malo vitamina za pidizanje imuniteta. Ionaku mu treba koliko ga gudra pojela. Prvoklasni lazov. Rece nas obavjestavat o zdravstvanom stanju nakon bockanja ,evo 10dana se ne oglasava!!! Znal nako kako je ????

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.