Hrvatska: Muškarac pao s jedrilice u more i preminuo od ozljeda

Državljanin Njemačke je u nedjelju u akvatoriju između Šolte i Visa pao s jedrilice u more i od ozljeda zadobivenih od propelera umro na mjestu događaja, izvijestila je Policajka uprava splitsko-dalmatinska.

Nesreća se dogodila danas nešto prije podneva.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimili su u 11:45 dojavu članova posade jedrilice “Capella”, o smrtnome stradavanju jednoga člana posade te jedrilice, tijekom plovidbe kraj otoka Šolte.

O događaju su odmah obaviješteni službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna, odakle su sa liječničkom pratnjom odmah isplovili prema mjestu nesreće.

Iz MRCC Rijeka o događaju su obavijestili i Postaju pomorske i aerodromske policije Split, čiji službenici su prema mjestu nesreće isplovili sa roniocima Specijalne policije MUP-RH te u pratnji zamjenice Županijskoga državnog odvjetništva.

U Ministarstvu mora kažu kako su službenici Lučke kapetanije i Lučke ispostave  na mjestu nesreće zatekli jedrilicu s preostalim, neozlijeđenim članovima posade (ukupno sedam, uključujući voditelja), dok je tijelo stradaloga člana posade ostalo zarobljeno ispod razine mora, na krmenome dijelu jedrilice, kod pogonske elise, od koje je najvjerojatnije zadobio po život opasne ozljede.

Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđeno je smrtno stradanje T.T. (rođen 1994. godine), državljanin Republike Njemačke, koji je na jedrilici u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, boravio sa ostalim članovima posade, također njemačkim državljanima, kažu u Ministarstvu.

Voditelj jedrilice, D.R. (rođen 1986. godine) rekao je da je stradali mladić, iz za sada neutvrđenog razloga, s jedrilice pao u more. Jedrilica je tada prešla preko njega, a stradali je ostao zarobljen ispod krmenoga dijela gdje je, navodno, zadobio smrtonosne ozljede od pogonske elise.

Uzrok ove teške nesreće utvrdit će očevid.

(www.jabuka.tv)