Hrvatska: Josip Klemm ide u zatvor

Josip Klemm, bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security, stigao je jučer poslijepodne u Remetinec na izvršenje zatvorske kazne.

Trenutno je u centru za dijagnostiku nakon čega će se odlučiti gdje će služiti kaznu, prenosi Index.hr.

On je, podsjetimo, pravomoćno osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju. Četiri je puta odgođen odlazak u zatvor.

Klemm je osuđen 2017. godine, presudu je potvrdio Vrhovni sud u srpnju 2019. Od tada je pravomoćna.

Na izdržavanje kazne morao se javiti još 16. siječnja prošle godine.

No, 8. siječnja, dakle osam dana prije nego što je trebao otići u zatvor, doživio je prometnu nesreću u Svetoj Nedelji. Hospitaliziran je, a potvrdu o prijemu u bolnicu njegova je odvjetnica dostavila Centru za izvršenje kazne zatvora Županijskog suda u Zagrebu, odakle je proslijeđena zatvorskoj bolnici.

Onda mu je odlazak u zatvor odgođen zbog zdravstvenih razloga za ožujak.

Suci izvršenja iz istog su razloga i na temelju istog članka istog zakona donijeli još dva rješenja o odgodi Klemmova odlaska u zatvor, i to 17. ožujka, kada mu je odlazak iza rešetaka prolongiran do 30. travnja, i 24. srpnja, kad je odgoda produljena do 15. studenoga prošle godine.

No, i to se odužilo pa je Klemm na izvršenje kazne stigao godinu dana nakon što je predviđeno, krajem siječnja 2021.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • A kad ce Mesic, Vidosevic koji je pokrao milijarde kuna. To su zasticene lovine… Opet komunjare i Udbasi upravljaju tko ce u zatvor tko ce moci nastaviti pljackati…

  • A cuj i on je ratni profiter te je izdao branitelje on i onaj Glogoski kad su ih zvali šatoraši. Njega su podmitili sa jos par ustanova da stavi zastitare i izdao Branitelje. Zastitari mu rade 12 sati dnevno za 3600 kuna a on vozi auto od 500.000 kuna. Neka vozi avion ali nek plati te crnce sto mu rade za mizeriju. Svi ce oni doci pod ruku pravde

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.