42 novozaraženih u HNŽ, u Covid bolnici preminule četiri osobe – Jabuka.tv

42 novozaraženih u HNŽ, u Covid bolnici preminule četiri osobe

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom posljednja 24 sata preminule su četiri osobe: muškarac iz Čapljine rođen 1955. godine, muškarac iz Drvara rođen 1974. godine, muškarac iz Prozora-Rame rođen 1928. godine i muškarac iz Mostara rođen 1953. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 54 bolesnika, od kojih je šest na invazivnoj i dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirana su četiri i otpuštena tri bolesnika.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 417 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 42 i to: 30 iz Mostara, pet iz Konjica, troje iz Čapljine, jedno iz Prozora-Rame i troje iz Jablanice.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 73 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1.586 rješenja. Ukupno je izdano 24.319 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.