Hrvatska: HDZ je već pobijedio u 48 općina dva tjedna prije lokalnih izbora

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je ocijenio kako ta stranka, dva tjedna prije lokalnih izbora, već pobijedila u čak 48 jedinica lokalne samouprave jer tamo nemaju protukandidate.

HDZ je u ovom trenutku već pobijedio u 48 jedinica lokalne samouprave, što govori o snazi HDZ-ovih kandidata i snazi stranke, rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a a vezano uz početak kampanje za lokalne izbore, javila je Hina.

Naime, prema podacima koje imaju u HDZ-u, u čak 47 ili 48 jedinica lokalne samouprave HDZ-ovi kandidati za čelna mjesta gradonačelnika, odnosno općinskih načelnika, nemaju protukandidate.

Imamo već četiri gradonačelnika – u Pakracu, Skradinu, Ninu i Hrvatskoj Kostajnici, ostalo su načelnici općina, istaknuo je Plenković.

Osim HDZ-ovih, pobjedu prije samih izbora osigurali su si i kandidati još nekih stranaka. poput IDS-a u Istri,  to su IDS-ovi Franko Baxa, kandidat za načelnika Lupoglava, Anteo Milos, kandidat za načelnika Novigrada, ali i SDP-ov Marko Ferenac, kandidat za prvog čovjeka Vižinade.

U općini Kumrovec protukandidata nema HNS-ov Robert Šplajt, a u općini Muć nezavisni Filip Stupalo, dugogodišnji načelnik te općine.

SDSS sigurno dobiva načelnika u općinama Markušica (Tihomira Kolarevića), Negoslavci (Dušan Jeckov), Biskupija (Milan Đurđević) itd.

Zbrojem tih kandidatura, premašuje se brojka od 55, što znači da je deset posto općina i gradova svoje čelne ljude izabralo prije samih izbora. Još jednim pregledavanjem svih 428 općina i 127 gradova sigurno bi se pronašla još poneka jedinica sa samo jednim kandidatom, a time i povećao konačan broj poznatih izbornih ishoda.

(www.jaubka.tv)


9 komentara

 • Da. Znanje je najbitnije. Vrlo važno. Bez njega se ne može.
  I zato smo mi hrvati u BiH izumili: “Logos”….Široki, Travnik, Međugorje. Sve škole u kojima se cijeni rad i predanost. Visoka učilišta sa evropskim vrijednostima.
  A tek Sveučilište u Mostaru. Tko tu stekne diplomi taj je “lumen”. Kao recimo rektor i par dekana.
  IZVRSNOST na djelu. Nema se šta zamjeriti.

 • U povjesti hrvatskog naroda, nije se dogodilo da je toliko varalica,prevaranata,smutljivaca,mutikaša…nedostojnih, bilo na jednom mjestu. Kao što je danas u HDZ BiH

 • Ove današnje varalice, lopovi, prevaranti, ratni profiteri dolaze iz fabrike trulog bravara. Njemačka nije imala bravara pa je tu gdje i je!!!

 • Manja skupina posebnih ljudi, pojedinci, uvijek su svojim vizionarskim pogledima mjenjali svijet na bolje, neprimjetno u pozadini, žrtvovali su se za više ciljeve, za ideale. Uzmimo samo primjer političkih zatvorenika sa Golog Otoka, koji su predvidjeli stvaranje Domovine i zbog toga mučeni od tog režima. Sada, isti ti, mučitelji, pokušavaju kroz HDZ uvesti svoju komunističku baštinu u modernu hrvatsku povijest i tako isprati svoj zločin protiv hrvatskog naroda. Koriste se svim dobro poznatim komunističkim metodama, ucjenama, potkupljivanjem, obećanjima, utjerivanjem straha.
  To nije u duhu hrvatskog naroda, to je srbizam. Tako Srbi vladaju nad Srbima, nažalost zbog nelustriranja imamo posla sa takvima. Živjela Hrvatska!

 • Za Anonimno 8 i 48….svaka čast za komentar,volim HDZ i voliti ću ga do groba al ovo danas je tuga jad i čemer,nema tu ni T od Tuđmanova HDZ a i one stranke svih Hrvata.

 • Kradu eto kako Ce pobijediti.. ja ne znam nikoga ko bi za njih glasao da se ne krade i nadopsiju glasovi pogotovo ovdje kad su izbori u BiH ,HDZ ima vise biraca nego drzavljana gdje je tu logika ..medjutim ,svako selo barem u Sirokom ,ima ljude koji znaju kako se krade i to je istina, ali suditi Ce im netko, ako ne zemaljski sud,hoce nebeski..kad tad

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.