Hrvatska će nakon 28 godina biti povezana izravnom zračnom linijom za SAD – Jabuka.tv

Hrvatska će nakon 28 godina biti povezana izravnom zračnom linijom za SAD

Republika Hrvatska će preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između Zračne luke Dubrovnik i American Airlines-a.

Dubrovnik i SAD će biti povezani od 7. lipnja 2019. do 27. rujna 2019., tri puta na tjedan s američkim gradom Philadelphiom, a prometovati će najveći svjetski zrakoplovni prijevoznik “American Airlines”, javlja Putoholicari.rtl.hr.

Zrakoplovna kompanija American Airlines je članica svjetskog zrakoplovnog udruženja “Oneworld” i trenutačno posjeduje 955 zrakoplova i zapošljava 122.000 zaposlenika.

Dnevno obavi 6.700 letova prema 350 odredišta. Za Dubrovnik će letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedalo u ekonomskom razredu, a tijekom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga.

Philadelphia, koja se nalazi u saveznoj državi Pennsylvaniji je najveće čvorište American Airlines-a na istočnoj obali i najvažnija transferna zračna luka za cijele Sjedinjenje Američke Države.

U ime American Airlinesa potpredsjednik kompanije za planiranje letova Vasu Raja izjavio je: Philadelphia je najveće čvorište American Airlinesa na sjeveroistoku SAD-a i nudi povezivanje s ostatkom SAD-a, Kanade i Karibima. Najznačajnije destinacije su Los Angeles, Miami, Toronto, New Orleans i Bahami.

S obzirom na sve veći broj dolazaka turista iz SAD-a na Dubrovačko područje, ovo se može smatrati golemim iskorakom za Dubrovnik i cijelu Republiku Hrvatsku.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.