Hrvatska: 60 posto ispitanih građana Vladu smatra neuspješnom

Funkcioniranje Vlade 58 posto ispitanika smatra potpuno ili uglavnom neuspješnim, a da suradnja Domoljubne koalicije, Mosta i premijera Tihomira Oreškovića funkcionira osrednje ocijenilo je 28 posto ispitanika.

Kao uspješnu vidi je gotovo 10 posto, dok se još nije odlučilo ili zasada ne zna nešto više od 5 posto ispitanika.Pri tome je zamljivo da u sličnom postotku od oko 20 posto i birači HDZ-a, baš kao i birači Mosta Vladu smatraju neuspješnom, dok ju potpuno, uglavnom ili osrednje uspješnom vidi njih oko 70 posto.

Kada prijeđemo na traženje krivca za loše funkcioniranje, najviše ispitanika, njih gotovo 40 posto, pire prstom u premijera Tihomira Oreškovića. Da je HDZ kriv misli 33 posto ispitanika, dok krivnju na Most svaljuje 16 posto ispitanika. U prvih pet krivaca vidimo ušla je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ali u značajno manjem postotku, a slično je i s podijeljenom krivnjom među sve političke aktere.

Za građane značajnijih poteza još nije bilo, pa je velik broj ispitanika upravo to zamjerio novoj Vladi.

Najviše ispitanika kao najbolju odluku ocijenjuje najavu da se neće rezati plaće i mirovine – to smatra njih 29 posto. No, proračun Vlada donosi tek idući tjedan, pa vidimo da je odmah nakon toga zamjerka da u mjesec i pol dana još nije bilo dobre odluke.

10 posto ispitanika najboljom odlukom smatra ukidanje Odbora za neprofitne medije u Ministarstvu kulture, dok se na listi top pet odluka našao i pokušaj zaštite bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje nakon što su otkrivene njegove afere. Oko pet posto ispitanika smatra da su baš sve dosadašnje odluke bile dobre.

Na listi s najgorim odlukama Vlade i ministara čini se kako su ispitanici najnezadovoljniji izborom ministara. Njih 15 posto smatra da su loši, nestručni i nekvalitetni. Ovdje je opet i slučaj s bivšim ministrom branitelja. Na trećem mjestu je neispunjeno obećanje o smanjivanja plaća dužnosnika. Vidimo da to zamjera 12 posto ispitanika. Podsjetimo da je zasada propao i pokušaj Mosta o ukidanju određenih saborskih povlastica. U sličnom postotku je i kritika zbog sporosti u donošenju odluka kao i u izboru zamjenika i pomoćnika, dok upravo odabir Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture 8 posto ispitanika smatra nagorom odlukom.

Kada bismo ovu listu još produljili, tu bi se našli i problemi oko još uvijek napolarazriješenog šefa SOA-e Dragana Lozančića, kao i prijedlog Milijana Brkića za novog ministra branitelja, ali i previranja među strankama na vlasti.

(Vijesti.hr)


9 komentara

 • Koja vlada majke ti oni se bave sami sobom od izbora.Bože Petrov i Karamarko očito se ne razumiju ni u čemu.Premijer je iz svjeta biznisa tako da se pogubio u politici,očito ova razjedinjena vlada nije jedna dobro uvezana tvrtka.Žalosti me ovo ali očito komunjare znaju bolje političiti,vladati,manipulirati itd.Novi ministar Mupa je žešći stari kov komunjare od Ostojića.Ovdje su prijevremeni izbori neupitni,pitanje je samo datuma i mjeseca u ovoj godini.Mostovci se pokazali najvećim lešiunarima za funkcije i državne tvrtke,hijene im nisu ravne.Više popuštanja od HDZ-ce i domoljubne koalicije samo im nanosi štetu.Karamarko nije dorastao velikom vođi tako velike stranke,koja treba imati riješenje i u ovakvim situacijama.

 • ovo je najuspješnija vlada do sada zato što su stavili soli na rep SDP i HDZ da nemogu radit šta oće to jest bit će lustrirani svi lopovi HDZ i SDP a kad tad za 10 -20-30 god nije bitno a dok se branitelji ne dignu i osnuju svoju stranku bit će lopovluka zato branitelji ujedinite se i u sabor pa vi lustrirajte ove lažne branitelje i političare koji su dopustili da se zemlja pokrade a ko nas zastupa u saboru komunista ljubić šuker skrivač lopova koji je vratio financijske inspektore iz austrije tj HYPO banke dok jedini zastupa nas je naš general dični glasnović prava vertikala sa čistim licem ali i on bi trebo kritizirati ljude iz svoje stranke jer dosta i njih bi trebalo lustrirati

 • Bedastoće!Istraživanje koje i sada provodi Radmanova Yutel-televizija ili bolje rečeno bivša tv Zagreb ni ne može dati nakakve drugačije rezultate , nego upravo ovakve kakavi i jesu po partijskom nalogu drugova iz SDP,a, odnosno Račanovih prerušenih komunista-boljševika , koji se preobučeni u ruho reformiranih(smijurija) socijal demokrata , prodaju pod nazovi nove socijal liberalne demokrate. Komunisti ostaju komunistii boljševici ostaju boljševicima, ma kako se rado kitili nekakvim zvučnim imenima , koja u ovim novim demokratskim vremenima ljepše i milozvučnije odzvanjaju.
  Zašto vjerovati anketama koje su namještene i plasirane iz istih centara moći koji upravljaju Hrvatskom u zadnjih 16(šesnaest)godina?Razvalili su Hrvatsku do temelja , od kada je HDZ, izgubio izbore krajem 1999 godine i dovođenjem Nove-Stare komunističko ,orjunaške klike na vlast u RH.
  Hrvatsku ,koja se taman počela pomalo oporavljat od posljedica velikosrpske četničko -partizanske agresije , u siječnju 2000 godine , ponovno preuzima ista crvena banda , koja Hrvatsku državu nikada nije ni željela. Isto kao i njihov vođa satrap i masovni ubojica , famozni bravar beznogi Joca Broz, koji je tvrdio da će prije Sava poteći uzvodno, negoli Hrvatska postane neovisna država, tako su i njegovi vjerni podanici sinovi megazločinaca i boljševičkih ubojica , ustvrdili da je HDZ, stranka opasnih namjera , koja namjerava razbiti im milu državu -komunističku Šugoslaviju, zasnovanoj na umjetnom bratstvu i jedinstvu i na krvi stotina tisuća pobijenih Hrvata.
  Vjerovati anketama ,koje provode takvi moralno politički uhljebi i brojni nevladini apartičeki , smješteni na bezbrojnim državnim jaslama((čitaj parazitski nametnici, koji uvijek žive na tuđi račun, a sami nikada ne stvaraju neku novu vrijednost, jer je ni nisu sposobni ostvariti)može samo bezazleni dobričina, ili politički luđak, naivac , koji spremno guta sve što mu se servira na radmanovoj yutel-viziji.
  Ova vlast je tek došla ne čelo države i mislim da nije još prošlo ni dva mjeseca a već je #mnoštvo” onih koji bi je mjenjali -najvjerojatnije za Milanovićevu crvenu fašističko -komunističku kamarilu, koja je i je dovela na rub siromaštva i bezprimjernog crnila, svojstvenog nekim arapskim, afričkim ili azijskim nazovi državama. Rezultati ove vlast , kad bi sve i teklo po najboljem redu i zacrtanim planovima, mogli bi se tek u začetku nazrijeti za minimalno godinu dana, a posve je izgledno da se pravi rezultati mogu očekivati teku trećoj ili četvrtoj godini vladavine ove nazovi koalicije-jer teško je HDZ,u, s ovakvim podlim i prefigranim partnerima iz Mosta, koji čekaju svaku prigodu da im “zapapre” očekivati ikakav napredak. Ovi komunisti iz Mosta,a(JA IH TAKO ZOVEM ,JER ONI I JESU KOMUNISTI I VARALICE KOJI SU PREVAROM OSVOJILI TTOLIKE MANDATE), NITI IŠTA ZNAJU, NITI IŠTA PLANIRAJU(POZITIVNOG), NITI IŠTA RADE -JER RADITI NITI ZNAJU NITI SU NAUČILI-MOGU SAMO naštetiti HDZ,u I SROZATI MU UGLED , koji HDZ, ipak itekako ima u hrvatskom narodu, kao stranka,pod čijim je vodstvom i Velikanima poput G.Šuška i F.Tuđmana -stvorena samostalna i neovisna Država Hrvatska.
  Ako Bog da, prije ili kasnije ovi i ovakvi livcemjeri iz Mosta (čast nekolicini iznimaka) otpast će od HDZ,a i na nekim (izvjesnim)novim izborimaHDZ, će osvojiti većinu u Saboru i vladati Hrvatskom , kako i dolikuje ljudima koji vole svoju zemlju i čine ono što bi svaki pošten čovjek ili politički subjekt u vladavini prava i demokracije-činio za svoju zemlju.
  Licemjerje je , kako i može biti samo bešćutno licemjerje, od Milanovića i njegovih licemjera i propaliteta iz SDP, I očekivati bilo što drugo , osim lagati, optuživati i kuditi one koji su osvojili vlast demokratskim putem. Koministi ostaju ono što su oduvijek i bili. Marksisti , lažovi, propalice i hulje koje ništa nije sveto. Njima nikakva država nište ne znači, ako oni njome ne vladaju.
  Njima je svejedno žive li u Šugoslaviji, Sjevernoj Koreji ili Kini, ili pak Hrvatskoj ,ako su oni na vlasti. Još je tridesetih godina prošlog stoljeća njihov vođa -komunist boljševik, ženskaroš, propaliteti i ološ internacionalnog apetita-rekao na čuvenom Bombaškom procesu u sudnici stare Šugoslavije-kako njega i njegove boljševike zanima samo vlast i ništa drugo. Vlast , poznato je donosi sa sobom moć, utjecaj, visoke položaje u hijerarhiji za one poluljude niska moralnog statusa i odgoja i mogućnost iživljavanja na nad svakim tko ti se ne potčinjava. Komunisti su ljudsko dno. Dno dna , moralni i ljudski ološ, probisvjeti, hulje i dangube koje su naučile živjeti na tuđoj grbači. Od tuđeg znoja i rada sadistički uživati i izrigavati se marksističkim besmislicama o pravednom društvu, kojeg oni nikada nisu ni namjeravali stvarati. Povijest je učiteljica života i tko iz nje ne uči ona mu se opet ponavlja i razbija o glavu(narodu)koji ne shvaća zakulisne igre parazita i partizana , ČIJIM LAŽIMA , SMICALICAMA I PRIJETVORNIM RIJEČIMA NIJE DORASTAO. Komunisti znaju samo za laža, varku, nasilje i prljave igre. Pa i na ovim izborima koji su se prije pet mjeseci odigrali, ukrali su HDZ,u, prijevarom svoje informatičke kompanije Apis, koja je obrađivala glasačke listiće-barem 7-8 mandata. To je svojstveno Zoranovim lijevim, boljševicima revolucionarima , koji bi stalno u neke nove revolucije i neke nove Kapovićeve Radničke Fronte , mobilizirali neke druge koji će za njih trsiti, dizati barikade i ako treba na njima ginuti-kako bi Zokiju i njegovim revolucionarima bila zajamčena i “OBEZBEĐENA”,bolja i lepša budućnost.
  Zgade se poštenu čovjeku svi ti takozvani lijevi paraziti, ideolozi razdora, smutnje, nepoštenja i ljudske prijetvornosti, jer bi oni sve one koji ne misle kao oni-po kratkom postupku darovali ljetovanjem na Golom Otoku, Staroj Gradiški, Lepoglavi , po mogućnoti višegodišnjim robijanjem. Okakvim je ljudima riječ , bolje rečeno o neljudima i ološu kakvog ima u svakom narodu ,govori i jedna za njih porazna činjenica.Činjenica ,koja kaže da je od kraja godine 2011 pa do kraja godine 2015 , više od stopedeset tisuća Mladih Hrvata ili građana RH, napustilo Domovinu Hrvatsku i otišlo trbuhom za kruhom po bijelom svijetu tražeći sebi mjesto dostojno života , u kojem će moći živjeti kao ljudi , kao Božja djeca osigurati sebi i svojima dostojnu ,ljudsku egzistenciju.
  Dakako o tih 150.000.iseljenih Hrvata u njihove četiri uzaludne godine , bačene u vjetar , nećete nikad ništa čuti na Radmanoviziji ili sličnim parazitskim udrugama , koje se broje u stotinama a svima im je svojstveno da žive na grbači hrvatskog proračuna i troše novac hrvatskih građana , koji po inerciji i po pravu “može svakom “pripadati-samo njima ne.
  Ako je i od komunista i od boljševika(vukova)preobučenih u kožu i ruho janjaca-previše je..Isus Krist je još prije dvije tisuće godina upozoravao i ukazivao na taj zmijski soj vukove u janjećoj koži, kojima ništa nije sveto a ponajmanje interes i briga za bližnjega.
  Njegove riječi;Budni budite i bdijte-i danas nas zorno upozoravaju da se ništa nije promijenilo usprkos tolikim stoljećima i tisućljećima koja prođoše…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.