Hrvatica u kaosu: Sjedile smo u kafiću, a napadač je krenuo u našem smjeru | Jabuka.tv

Hrvatica u kaosu: Sjedile smo u kafiću, a napadač je krenuo u našem smjeru

Bila je to posljednja večer prije “lockdowna” u Austriji koja se u glavnom gradu Beču pretvorila u pravi pakao.

Službene informacije zasad govore o nekoliko osumnjičenika koji su po centru izvele niz oružanih napada i ubile pritom najmanje jednu osobu. Jednoga od njih ubila je policija.

Nakon pucnjave na Schwedenplatzu kaos se preselio nešto zapadnije, u jednu od najpoznatijih ulica s trgovinama i kafićima Mariahilferstraße. Čitateljica 24 sata, 21-godišnja studentica iz Zagreba koja je htjela ostati anonimna, sjedila je s prijateljicom iz Beograda na piću.

Bilo je oko 21:45, gotovo dva sata nakon prvih dojava o pucnjavi u strogom centru Beča.

Zatekla sam se u kafiću Tesla i u tom trenutku napadači su krenuli u našem smjeru, prema Westbannhofu. Osoblje kafića s vlasnikom sklonilo nas je u stražnji dio lokala, daleko od staklenih prozora. Zaključali su vrata i ugasili svjetla, kaže nam mlada Zagrepčanka, još dolazeći k sebi od tih stravičnih trenutaka.

Eksplozija i pucnjava u centru Beča, više mrtvih i ranjenih

Mogu ih samo pohvaliti. Nastala je panika, ali oni su dali sve od sebe kako bi nas smirili dok su pristizale vijesti kako se kreću ulicom i kako su jednog čovjeka upucali, a drugog oteli. Ni sama više ne znam što je istina, muka mi je, dodala je.

Bijeg iz opasne zone potražile su kod prijatelja.

Pola sata kasnije izašle smo na stražnji ulaz, prijatelj nas je dočekao i otišle smo izvan grada jer nam se nije sigurno vratiti u centar, gdje inače živimo. Dok smo odlazile, puno je ljudi ostalo u tom kafiću, zaključila je.

Policija otkriva nove podatke: Napad u Beču je bio islamistički motiviran

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj: