Hrvati ponašanjem ponovno zgrozili svijet!

Svjetski mediji javljaju da su hrvatski navijači u Poznanju uoči utakmice s Italijom (1:1) zapalili zastavu Europske Unije, dok su na stadionu opet palili pirotehniku i bacali ju u teren. Talijani su najavili protestno pismo UEFA-i zbog zviždanja na njihovu himnu.

Svjetski mediji tvrde da je više tisuća Hrvata stiglo u Poznanj te da je manji dio njih nosio postere osuđenog generala Ante Gotovine i zapalio zastavu EU.

Tvrdi se da su neki imali ustaška obilježja, no policija nije intervenirala.

Hrvatski navijači i na utakmici s Italijom nisu odustali od starih navika pa su zapalili pirotehnička sredstva nakon čega je službeni spiker prenio poruku UEFA-e da bi se utakmica mogla prekinuti.

UEFA je već najavila da se Hrvatska nalazi pod istragom te da joj prijeti kazna zbog pirotehničkih sredstava koja su navijači hrvatske reprezentacije upalili na tribinama i bacili na travnjak stadiona u Poznanju tijekom nedjeljne utakmice Europskog prvenstva protiv Irske, tako da će novi ispadi hrvatskih navijača vjerojatno samo pogoršati kaznu koja bi trebala biti izrečena u petak.

Talijanski olimpijski savez je najavio da će UEFA-i poslati protestno pismo zbog ponašanja hrvatskih navijača.

Razlog je zviždanje za vrijeme intoniranja talijanske himne prije početka utakmice.

“Ne možemo samo preći preko toga. Poslat ćemo protestno pismo, jer to nije primjereno ponašanje”, izjavio je Gianni Petrucci, predsjednik Talijanskog olimpijskog saveza.

“Ovo je drugi put da se događaju takve scene na ovom Europskom prvenstvu. Zviždali su nam Španjolci, a sada i Hrvati. Tako ne možemo dalje.”

Inače, talijanski mediji napominju kako je utakmica dva puta prekidana zbog “hrvatskih huligana”, koji su bacali pirotehničke naprave na sam travnjak.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.