Hrvati pišu povijest sporta

Velikim spektaklom u pulskoj Areni hokejaši Medveščaka u petak (početak u 21 sat) ispisuju novu stranicu povijesti hokeja. Po prvi put odigrat će se hokejaški dvoboj u tako spektakularnom okruženju.

Ledena bajka. Četiri godine već hokejaši Medveščaka žive u pravoj bajci. Dom sportova je stalno rasprodan, do vrha pune i Arenu Zagreb, kapacitet Šalate je odavno premali. Medvjedi su za ovu sezonu pripremili novi spektakl. Kao i svake sezone naprave korak naprijed, ali dvije utakmice u pulskoj Areni su nešto spektakularno.

Toliko spektakularno da su najave o utakmicama Ebela protiv Olimpije (petak, 21 sat) i Vienna Capitalsa (nedjelja, 20.30) obišle cijeli svijet. Nema medija, od CNN-a, ESPN-a, Yahoo-a itd. koji nije pisao o hokejaškim utakmicama koje će se igrati u dvije tisuće godina starom amfiteatru. Mi na Sportski.net se možemo pohvaliti da smo prvi izvjestili da će se u Puli održati taj vrhunski događaj. Ne može ga pokvariti niti kiša, ukoliko će padati, utakmica se odgađa za naredni dan.

[youtube id=”3y7lwTUA3j0″ width=”600″ height=”350″]

“Ovaj je projekt upravo ono o čemu sam cijelo vrijeme pričao, a to je svjetska turistička promocija Hrvatske kroz sport. Siguran sam kako će slika iz pulske Arene obići svijet. Jednako je tako ovaj projekt važan i zbog promocije hokeja u drugim dijelovima Hrvatske osim Zagreba. Bit će jako lijepo vidjeti u Puli igru kao što hokej, čije je igra gladijatorska, tvrda, čvrsta”, rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Medveščak je bajka zbog koje će ljudi danas u Pulu ‘potegnuti’ i više tisuća kilometara. Recimo, grupa navijača Hannover Scorpionsa dolazi na utakmicu. Pa i zbog takvog spektakla su i pojačanja stigla u Zagreb.

“Naravno da su mi ove utakmice bile pred očima kada sam pregovarao o dolasku u klub. Možda nisu bile presudne, ali su mi pomogle da lakše se odlučim na dolazak u Europu. Čovječe, pa mi pišemo povijest sporta”, riječi su Nathana Perkovicha, jednog od igrača koji je ovo ljeto stigao u Medveščak.

Sa sportske strane treneru Martyju Raymondu bi se digla kosa s glave da nije ošišan na čelavo zbog svih ovih događaja. Medveščak će 40 posto svojih domaćih utakmica igrati van Doma sportova, svoje dvorane. Neće imati pravu prednost domaćeg terena. Pitanje je kako će se igrači priviknuti na led u Puli, kako će na njemu reagirati.

No, to je nekako sve u drugom planu. Kao i činjenica da zemlja s četiri kluba i tri klizališta piše povijest ovog sporta. Pomalo paradoksalno, zar ne? (Sportski.net)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.