Hrvati napravili show u Dohi

Na glavnoj gradskoj tržnici/šetnici Souq Waqifu hrvatski navijači razvili su 100 kilograma tešku zastavu koju su donijeli iz Crikvenice.

Zastava koja već 20 godina putuje za hrvatskom reprezentacijom bila je atrakcija i u Dohi. Prolaznici, navijači drugih reprezentacija ostali su u čudu kada su negdje oko 9 sati po lokalnom, 7:00 po hrvatskom vremenu, ludi Hrvati napravili show u centru grada.

Organizirali su se navijači, okupili u velikom broju iako hrvatskih navijača u Kataru nema puno.

Nekoliko stotina navijača Hrvatske mahalo je zastavom, pjevalo… Morali su to napraviti u ranim jutarnjim satima jer je rano zakazan i početak susreta, već u 13 sati po lokalnom vremenu.

Prvotno je bilo zamišljeno da se to napravi još u utorak, ali je prvo zastava zapela na carini, potom se danas ujutro malo kasnilo, ali sve je na koncu uspjelo, pišu Sportske novosti.

Moja domovinaaa…, orilo se Dohom, Bježite ljudi, bježite iz gradaaaa…, pjevala se najveće hrvatska navijačka uspješnica.

Donijeli smo najveću navijačku zastavu. Bilo je dosta naporno. Imali smo problema na carini, ali na kraju je sve prošlo u redu, „dopeljali” smo je u centar Dohe da damo podršku našim igračima i našoj reprezentaciji. Pratit ćemo ih do finala. Nadamo se da ćemo podignuti pehar, da svi zajedno odemo sretni kući. Pozdrav cijeloj Hrvatskoj i Crikvenici, rekao je Bruno Dobrinić iz Crikvenice, koji je uz Dadu Čora jedan od glavnih organizatora ovih akcija.

A onda su navijači zastavu ponovno skupili, i na kolicima vozili do kilometar udaljenog vozila.

Potom su svi zajedno, hrvatski i marokanski navijači ušli u autobuse koji su ih vozili prema stadionu Al Bayt u Al Khoru, svatko je na putu pjevao svoje pjesme, ali ni najmanjih trzavica nije bilo.

(www.jabuka.tv | Foto: Fran Vulas)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.