Hrvati napravili kopiju iPhonea X

Drago nam je da postoje hrvatske kompanije koje se bave proizvodnjom pametnih mobilnih uređaja – ali nam malo teško bude kada se Hrvatska dovede u kontekst kopiranja dizajna iPhonea.

Da se razumijemo, ima i neugodnijih kopiranja, od reklamnih kampanja pa do ambalaža hrvatskih proizvoda, ali na najvećoj pozornici za smartphone uređaje, na Mobile World Congressu u Barceloni, hrvatska kompanija Hangar18 je predstavila svoj mobilni uređaj Noa N10 koji zbog jednog jedinog detalja podsjeća na iPhoneov X. Prokleti “notch”, vrh displaya je crn i neupotrebljiv baš kao i na iPhone X-u, a nekako smo sigurni da je bilo koji Android bez ikakvih problema može i bez ovog, piše iDesh.

Noa N10 dolazi s ogromnim ekranom od 6.2 inča. iPhoneov X dolazi samo s 5.8 inča, ali uskoro ćemo gledati i Plus verzije pa nas zanima kakva će situacija biti što se tiče veličine displaya.

Vjerujete u naše kompanije i ne vjerujete da su kopirali iPhone X? Još jedna sitnica. Noa N10 se otključava na isti način kao i Appleovo čudo – skeniranjem lica korisnika. Razlika? Razmak. Noa taj sustav naziva Face ID, a Apple FaceID.

Ako vam se sviđa “notch” na vrhu uređaja (odnosno želite imati iPhone, a da zapravo nemate iPhone), a 300 dolara vam je puno – Blackview je predstavio još jednu “kopiju”. Njihov model A30 će koštati samo 40 dolara. Također koristit će Android Go, bržu verziju Androida koja guta manje podataka, vjerojatno namijenjen slabije razvijenim tržištima. Što mi očito svakako jesmo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.